avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale

va rog sa ma ajutati in urmatoarea cauza o institutie publica de stat (spital )poate plati salariul cas sau numai prin virament bancar ? vreau sa precizez ca este vorba de un contract de prestari servicii , daca exista lege prin care sa fie reglementata plafonul maxim de achitare facturi din caseria unitatii. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tinuca , utilizator 08:10, 15 Martie 2014
Daca e contract de prestari servicii atunci nu primiti salariu, nici cash dar nici pe card.
Exista un plafon maxim, dar nu se aplica platilor efectuate catre persoanele fizice.
Contractul este de prestari servicii colaborare , si nu stiu daca poate sa fie platita cash nu pe card , care lege se aplica in acest caz , va multumesc .
Se poate achita atat cash, cat si prin virament bancar c/v serviciilor efectuate.

Vedeti OUG 15/1996 privind intarirea disciplinei financiar-valutare.
art. 5 alin. 2, lit. c:" Persoanele juridice pot efectua plati in numerar catre persoane juridice in limita unui plafon zilnic maxim de 10.000 lei, platile catre o singura persoana juridica fiind admise in limita unui plafon zilnic in suma de 5.000 lei.

Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre furnizorii de bunuri si servicii, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 5.000 lei.

Facturile cu valori care depasesc plafonul de 5.000 lei se pot achita astfel: o plata in numerar, de maxim 5.000 lei, diferenta putand fi achitata numai prin instrumente de plata fara numerar.

Se admit plati catre o singura persoana juridica in limita unui plafon zilnic in numerar in suma de 10.000 lei doar in cazul platilor catre retelele de magazine de tipul Cash&Carry Metro, Selgros, care sunt organizate si functioneaza in baza legislatiei in vigoare.

Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre astfel de magazine, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 10.000 lei.

Conform OG Nr. 15/1996 modificata de OG Nr. 94/26.08.2004, art. 6 alin. 2: Nerespectarea prevederilor art. 5 alin. 2 lit. c, alin. 4 si ale art. 6 alin. 1, dupa caz, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Va multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon maxim plati prin casierie euroguadasol euroguadasol Va rog sa imi spuneti daca mai exista acel plafon maxim de 5000 de lei de plati prin casierie catre furnizori. Vreau sa stiu exact ce spune legea. cat am voie ... (vezi toată discuția)
Pot incasa mai multe chitante la aceeasi factura? analici analici Buna seara Doresc sa emit o factura in valoare de 50 000 lei pot incasa de la client cate o chitanta in valoare de 5000 pana la achitarea facturii sau ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru depasire plafon plata numerar LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Ce sanctiune risca o firma care efectueaza intr- o zi plati cu numerar peste limita admisa(a platit cu numerar o factura de 25000 lei, furnizor persoana ... (vezi toată discuția)