avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme in partaj - valori duble la evaluarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme in partaj - valori duble la evaluarea imobilului si a manoperei pentru imbunatatiri

Buna ziua! Sunt in partaj cu fostul sot pt un imobil bun propriu .In actiune el pretindea ca a fost demolat respectivul imobil si ca s-a construit altul in timpul casatoriei.Expertiza a aratat ca a mintit si ca nu a fost demolat ci renovat imobilul.Ca valoare de circulatie expertul zice ca ar valora 2.1 miliartde lei vechi ceea ce nu corespunde cu realitatea,Evaluarea facandu-se dupa D256/84 au iesit niste sume fantastice.De ex. un gard cu plasa sarma si stalpi de vie pt care reclamantul cere 700 lei expertul il evalueaza la 21.000 lei!!!! imobilul e la tara cam departe de oras si nu se poate vinde cu mai mult de jumatate din pretul calculat de expert. Intrebarea mea ar fi: pot sa cer instantei sa-i atribuie fostului sot imobilul (chiar daca e pe numele meu in cota de 1/1) si sa-mi dea el sulta? Probabil ca va castiga in instanta un drept de creanta pt imbunatatirile aduse imobilului. Propun sa cumpere el imobilul si sa-mi dea c/v lui, minus creanta ce o va stabili instanta?
Nota: am facut obiectiuni la expertiza (ambele parti),urmeaza sa vedem daca se aproba o alta.
Cel mai recent răspuns: Bucsa Cornel , Alte profesii 10:24, 18 Aprilie 2014
Mia scapat o problema.
Cel mai bine ar fi in primul rind sa incercati sa dovediti cu martori ca imobilul a existat si ca la acest imobil sa facut doar inbunatatiri nu construit din nou.
Asta ar putea fi primul lucru ce ar contesta categoric expertiza ca ne temeinica.
2.Acest fapt automat atrage notiunea de propietar ce inseamna ca imobilul are la aceasta ora doua valori;1.valoarea imobilului propiuzis si doi;valoarea investitiilor,elemente total separate la care urmeaza inpartirea.
In concluzie dumneavoastra ar trebui sa aveti obligatoriu o valoare mai mare,respectiv 100%casa + 50%din valoarea investitiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj. contraexpertiza AlinaNegrut AlinaNegrut As dori daca cineva poate sa ma ajute cu cateva informatii. Sunt in proces de partaj cu fostul sot, si s-a realizat expertiza cu care nu sunt de acord, este o ... (vezi toată discuția)
Obiectii si observatii raport de expertiza simo.dia simo.dia Buna ziua. Am depus in termen, obiectii si observatii la raportul de expertiza. Am solicitat ca sulta care-mi revine sa fie calculata tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Intrebare: e necesara prezenta partilor la expertiza? sex sex Buna ziua Ma numesc Dragus Daniel din Galati. Am pe rol un proces de partaj si a fost doamna cu expertiza la imobil. Inca nu stiu rezultatul dar desi s-a ... (vezi toată discuția)