avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regulamentul de ordine interioara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regulamentul de ordine interioara

Suntem o societate cu raspundere limitat si pina in anul 2013 am avut contract de munca la nivel de ramura (ramura chimie). din 31.07.2013 nu mai avem contract de munca pentru ca a expirat.
Ca angajator sunt obligat sa mai fac contract de munca sau nu?
Am renegociat regulamentul de ordine interioara (cu modificarile din codul muncii actualizate) cu reprezentantul salariatilor.
Acest Regulament tine locul contractului de munca la nivel de societate?
Daca trebuie sa-l inregistrez la ITM si ce documente imi trebuie pentru inscriere?

Va multumesc:(
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 12:52, 18 Martie 2014
Nici Codul muncii, republicat, si nici Legea dialogului social nu prevad obligativitatea incheierii contractului colectiv de munca, ci doar obligativitatea negocierii la nivel de unitate, cu exceptia cazului in care angajatorul are incadrati mai putin de 21 de salariati.

Prin urmare, obligativitatea negocierii nu presupune si obligativitatea incheierii contractului colectiv de munca. Acesta se va incheia doar daca, in urma negocierilor, partile ajung la un acord.

In ceea ce priveste regulamentul intern, acesta este un document intern care se intocmeste de catre angajator. Regulamentul intern nu se negociaza, reprezentantii salariatilor au doar un rol consultativ. Acesta nu se inregistreaza la ITM.

Important! Regulamentul intern se aduce la cunostinta salariatilor prin grija angajatorului si isi produce efectele fata de salariati din momentul incunonstiintarii acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu platit mamei la nasterea copilului veveritzab veveritzab Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Eu sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in aprilie. Lucrez la o societate cu peste 100 angajati, nu ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca categ categ Va rog sa-mi spuneti daca este posibil si legal, ca o societate bancara, cu capital strain, care activeaza in Romania, sa nu aiba incheiat un Contract Colectiv ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca 2012? mirelamaria mirelamaria Buna ziua! Mai e nevoie de incheierea contrctului colectiv de munca 2012 la nivel de unitate- societate? (vezi toată discuția)