avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca 2012?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca 2012?

Buna ziua!

Mai e nevoie de incheierea contrctului colectiv de munca 2012 la nivel de unitate- societate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 16 Martie 2012
Va rog sa studiati codul muncii, unde este prevazut ca, daca societatea are minim 21 de salariati sunteti obligata sa incheiat contract colectiv de munca la nivel de unitate! Succes!
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
Dorel Dulau, Consilier juridic
Dulau a scris:

Va rog sa studiati codul muncii, unde este prevazut ca, daca societatea are minim 21 de salariati sunteti obligata sa incheiat contract colectiv de munca la nivel de unitate! Succes!


Este adevarat ca asa scrie in lege insa nu ati verificat realitatea. Hipermarcheturile nu au contract colectiv de munca. Eu lucrez la unul care n-are si presupun ca toate n-au, daca ITM/Inspectia Muncii/Ministerul Muncii sunt de acord.
In Romania doar proletariatul trebuie sa respecte legea, nu si guvernul sau persoanele juridice.
Dovada? Am hartie de la miniisterul muncii in acest sens, si cred ca si niste coroborari de la celelalte
Poate ne specificati unde este prevazuta aceasta obligativitate in Codul muncii sau in Legea nr.62/2011?

Atat Codul muncii, cat si Legea nr.62/2011 prevad numai obligativitatea negocierii c.c.m. , nu si obligativitatea incheierii acestuia ...
Contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 din cate am inteles nu e semnat. Cel la nivelul ramurii de comert e expirat....atunci se ia modelul celui vechi ( ramura de comert) si se actualizeaza cu noul cod al muncii?

o seara frumoasa!
Nu se actualizeaza niciun vechi ccm cu noile modificari aduse Codului Muncii ... ccm se negociaza intre patronat si sindicat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca pentru ong-fundatie si srl Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua as dori sa ma lamuriti si pe mine in doua probleme. 1. As dori sa stiu ce contract colectiv de munca se incheie pentru o Fundatie ? Inchei CCM ... (vezi toată discuția)
Valabilitate ccm la nivel de ramura Gabriela Somesan Gabriela Somesan Buna ziua As dori sa stiu daca CCM la nivelul ramurii comert mai este valabil sau nu . Contractul (Contract nr. 42 din 11/02/2010 Publicat in Monitorul ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de ramura marinad marinad Daca firma pe care o administrez, face parte din ramura electrotehnica pt. care exista ccm la nivel de ramura valabil pana in 2014, dar nu se regaseste in ... (vezi toată discuția)