avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... balanta ?!? si declaratie privind impozitul pe ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

balanta ?!? si declaratie privind impozitul pe profit...

Buna, doresc sa scot un certificat de la ANAF din care sa rezulte ca o firma nu are datorii la bugetul de stat (firma nu a avut niciodata activitate) si mi s-a comunicat ca trebuie sa adaug la cerere o balanta cu toate cheltuielile facute odata cu infiintarea firmei (pe care mi s-a spus ca o poate face un contabil).

Avand in vedere ca firma nu a avut niciodata activitate, cheltuielile sunt foarte putine; pot sa intocmesc eu personal aceasta balanta (in calitate de administrator) ? Daca da, unde pot sa gasesc un model sau cateva indrumari ?

A doua problema care o am priveste aceeasi firma si se refera la Declaratie 101 privind impozitul pe profit; suntem 2 administratori (dintre care unul e si asociat unic) iar intre noi amandoi, am uitat/omis sa depunem declaratia 101 pe 2008 si deja suntem in luna Aprilie.

Incercam sa mergem de urgenta la ANAF saptamana aceasta insa e totusi tarziu.

Vom aveam amandoi cazier fiscal ? Dupa cat timp se va sterge fapta noastra din cazierul fiscal ?

Va Multumesc.
cu tot respectul, dar cred ca abordati total gresit notiunea de afaceri...sa va doriti sa intocmiti balanta avand in vedere ca nu sunteti contabil e ca si cum eu m-as apuca sa repar autoturisme bazandu-ma pe acest chat...
NU veti putea desfasura nici o activitatea fara sa aveti langa dumneavoastra un contabil!!! in mod normal ar fi fost prima persoana pe care sa o aveti langa dumneavoastra atunci cand ati infiintat societatea...

nu cred ca nedepunerea declaratiei la termen este o fapta care sa se inscrie in cazierul fiscal...cu ceva bunavointa cei de la AFP va pot aplica sanctiunea avertismentului pentru depunerea cu intarziere...
Nu se inscrie amenda in cazierul fiscal, in cazul in care o primiti.Cu putin noroc, poate scapati cu un avertisment, avand in vedere ca nu a trecut foarte mult timp, de cand s-a depasit termenul si firma nu are activitate.Succes!
Va multumesc, Criticile sunt justificate.
Nu avem contabil pentru ca nu avem activitate; in ceea ce priveste balanta de plati, am intrebat deoarece sunt incepator in domeniul juridic :"> si din moment ce firma are foarte putine cheltuieli credeam ca e ceva ce pot face singur.


P.S. La masina mi-am reparat destule probleme marunte, apeland la chaturi internationale. De la schimbat stopuri, la schimbat ulei si filtre de polen. :))

P.P.S Firmele care isi suspenda activitatea timp de 3 ani vor plati impozitul forfetar ? Nu gasesc raspuns la aceasta intrebare nicaieri; am inteles ca se asteapta un ordin al ministrului finantelor.

In ce tara traim... unde codul fiscal se modifica contrar propriilor reglementari in mod vadit nelegal, ba mai mult, uneori prin ordin al ministrului. Trist.
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2009
december, utilizator
O tara trista, plina de umor...Nu se stie deocamdata ce va fi cu firmele suspendate, asteptam normele de aplicare.
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
december a scris:

Va multumesc, Criticile sunt justificate.
Nu avem contabil pentru ca nu avem activitate; in ceea ce priveste balanta de plati, am intrebat deoarece sunt incepator in domeniul juridic :"> si din moment ce firma are foarte putine cheltuieli credeam ca e ceva ce pot face singur.




"Balanta de plati" este de fapt "Balanta de verificare". Intocmirea balantei de verificare, presupune cunostinte de contabilitate si nu juridice (desigur sunt persoane care detin atat cunostinte contabile cat si juridice).
Sfatul meu este sa apelati la un contabil. Pentru intocmirea unei balante de verificare pentru o firma fara activitate, de obicei tarifele sunt mici.

Alte discuții în legătură

Costuri onrc privind suspendarea sau dizolvarea firmei! CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT :-/Ce costa mai putin? Sa suspend firma sau sa o dizolv? Din cate stiu suspendarea unei societati comerciale costa in jurul a 250 RON la ONRC. Pentru ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl madalinavaleria madalinavaleria Buna ziua! Am un SRL infiintat in anul 2008. Nu am desfasurat niciun fel de activitate. Firma este pe 0. In 2009 firma a fost suspendata. In prezent pe ... (vezi toată discuția)
Inchiderea unui srl cu asociat unic la administratia financiara lilinda09 lilinda09 In urma dizolvarii la ONRC a unui srl cu asociat unic, pt etapa urmatoare, ONRC-ul cere SITUATIA FINANCIARA DE LICHIDARE (RES.BILANT) Ssi un CERTIFICAT FISCAL ... (vezi toată discuția)