avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Costuri ONRC privind suspendarea sau dizolvarea firmei!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Costuri ONRC privind suspendarea sau dizolvarea firmei!

:-/Ce costa mai putin? Sa suspend firma sau sa o dizolv? Din cate stiu suspendarea unei societati comerciale costa in jurul a 250 RON la ONRC. Pentru dizolvarea firmei cam cat ar costa? Aceasta cum se face? :-/
Suspendarea costa mai putin decat dizolarea voluntara . Dizolvarea poate costa peste 1500 lei.Se face o hotarare de dizolvare, se numeste un lichidator prin aceasta hotarare , la finalul procedurii lichidatorul intocmeste un raport,dupa care se radiaza societatea.
Stie cineva cam la cat s-ar ridica dizolvarea unei firme? Costurile totale estimative? :-/
Consider ca aceste costuri difera dupa modul de dizolvare, cu lichidator sau fara.
Sper sa intelegem intr-un final ca se poate dizolva o societate prin lichidare voluntara fara sa fie necesara numirea unui lichidator.
Sunt in plin proces de dizolvare cu 2 societati iar costurile pana in momentul de fata s-au ridicat la suma de 599 Lei plus timbrele fiscale, dosar plic, capsator, pix, foile A4 pentru hotararile AGA. (I-a etapa)

Altfel, se adauga si cheltuielile care privesc lichidatorul.
AndreiT a scris:

Sper sa intelegem intr-un final ca se poate dizolva o societate prin lichidare voluntara fara sa fie necesara numirea unui lichidator.

Fiti amabil si explicati cum ati procedat. Ce pasi ati facut? Si la ce fel de societati se poate dizolvarea cu aceste costuri minime? Presupun ca la acelea care nu au datorii, probleme cu taxele impozitele, furnizorii, clientii, etc.
adriantot a scris:

AndreiT a scris:

Sper sa intelegem intr-un final ca se poate dizolva o societate prin lichidare voluntara fara sa fie necesara numirea unui lichidator.

Fiti amabil si explicati cum ati procedat. Ce pasi ati facut? Si la ce fel de societati se poate dizolvarea cu aceste costuri minime? Presupun ca la acelea care nu au datorii, probleme cu taxele impozitele, furnizorii, clientii, etc.


Vreau sa subliniez faptul ca, costurile pe care le-am mentionat in post-ul anterior privesc strict prima etapa a procedurii de dizolvare cu lichidare simultana.
Corect, societatile a caror dizolvare prin intermediul procedurii simplificate am initiat-o nu prezinta datorii catre creditori, asociatii sunt in acord cu privire de modalitatea de impartire a activelor societatii.
Intr-un cuvant, sunt indeplinite conditiile instituite de art. 235 din Legea nr. 31/1990, modificata.

1. Hotararea AGA sau decizia asociatului unic din cuprinsul careia sa rezulte faptul că:
- doresc dizolvarea simultan cu lichidarea societatii;
- stabilesc ca activele societatii sa revina catre asociati (de exemplu, conform aportului la capitalul social sau numai catre unul dintre asociati, dupa caz)

2. Completarea cererii de inregistrare a mentiunilor la Oficiul Pentru Registrul Comertului.

Hotararea AGA sau Decizia asociatului unic va fi publicata in Monitorul Oficial, partea a IV-a, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare.

Hotararea AGA va trebui sa prezinte o anexa din cuprinsul careia sa rezulte numarul de caractere (caractere si spatii) pe care aceasta le prezinta. (Word count, in programul Microsoft Word)
Fara aceasta anexa nu va fi inregistrata cererea.

Sa prezentati hotararea in original si o copie xerox.

Urmeaza indeplinirea formalitatilor cu privire la judecarea cererii pe care o depuneti la registru.
Dupa depunerea dosarului la registratura Oficiului, veti intra in posesia unui bon in cuprinsul caruia sunt mentionate:
- termenul de judecata;
- data la care va veti prezenta sa ridicati Hotararea.

Conform dispozitiilor legale, hotararea AGA devine opozabila tertilor numai dupa un termen de 30 de zile. (de la publicarea in M.O.)

+ 2 timbre judiciare


In ceea ce priveste etapa a II-a a acestei proceduri, si ultima in cazul fericit in care nu va fi nevoie de interventia lichidatorului, veti formula o cerere, exact ca in cadrul primei etape.

Veti depune Hotararea judecatorului delegat.
Veti formula o hotarare de repartizare a activelor societatii, dupa caz.
Veti obtine bilantul contabil pentru lichidare din cuprinsul caruia trebuie sa reiasa balanta ”pe 0”. Practic nu aveti pasive neachitate, rezultate din contabilitate. (contactati un expert contabil, nu aveti nevoie de lichidator pentru certificarea acestuia)
Veti depune certificatul de inregistrare a societatii cu toate anexele la acesta, in original.
Veti depune certificatul emis de organul fiscal din cuprinsul caruia trebuie sa rezulte ca nu aveti debite restante catre bugetul de stat.

=> Radierea
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2009
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat

Alte discuții în legătură

Inchidere societate comerciala MOROSANUDRAGOS MOROSANUDRAGOS Buna ziua , In anul 2008 am infiintat impreuna cu sotia o societate comerciala dar in anul 2009 am fost nevoiti sa-i suspendam activitatea datorita ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl buniculmiti buniculmiti Am un srl care actual are activitatea suspendata prin orc pina la sfirsitul lui 2010. Sunt actionar unic si vreau sa dizolv societatea. Ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Radiere srl ela_ranete ela_ranete am o societate cu 2 asociati , a fost suspndatat timp de 2 anu iar acum ii expira suspendarea cum as putea scapa de ea? Cineva mi-a spus ori prin radire ori ... (vezi toată discuția)