avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Obiect inventar sau mijloc fix, neplatitor TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Obiect inventar sau mijloc fix, neplatitor TVA

Buna ziua,

In cazul achizitionarii unui produs in valoare de 2852 lei inclusiv TVA (2300 fara TVA +552 TVA), de catre un neplatitor TVA (de la un platitor TVA), acest produs se poate inregistra pe obiecte de inventar (valoarea fara TVA nedepasind limita de 2500 pt mijloace fixe), sau trebuie inregistrat pe mijloc fix (valoarea fara TVA neexistand pt neplatitor, luandu-se in considerare doar cea totala)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 09:06, 4 Aprilie 2014
Pt dvs Valoarea de intrare (valoarea fiscala) a mijloacelor fixe este de 2.500 de lei( val facturata).
deci este MF.
Nefiind platitor de tva,mijlocul fix se inregistreaza la valoarea de achizitie,respectiv 2852 lei.
multumesc pentru raspunsuri; evident ca produsul il inregistrez la valoarea de intrare de 2852 lei; intrebarea era daca il pot inregistra pe obiect de inventar (cum as prefera), tinand cont ca "valoarea fara TVA" de pe factura este sub 2500 lei...
Am mentionat mai sus -MIJLOC FIX.

În Monitorul Oficial nr. 313 din 30.05.2013 a fost publicată Hotărârea nr. 276/2013 privind stabilirea valorii de intrare a mijloacelor fixe.

Începând cu 01.07.2013 un mijloc fix va fi recunoscut în contabilitate în categoria activelor imobilizate corporale dacă valoarea acestuia este mai mare de 2500 lei.
limita valorii de intrare este dpdv fiscal; imi pare rau, nu am precizat ca unitatea este si neplatitoare de impozit pe profit (este unitate de cult fara activitate economica), deci neavand treaba cu amortizarea fiscala, m-am gandit ca dpdv contabil as putea totusi sa inregistrez produsul pe obiect de inventar...

Alte discuții în legătură

Incadrare mijloc fix sau obiect de inventar econo econo O soc.com achizitioneaza in septembrie 2013 o semiremorca second in suma de 1500 tva inclus. Este mijloc fix sau obiect de inventar? (vezi toată discuția)
Incadrare obiecte de inventar gabrielgr gabrielgr Achizitia urmatoarelor bunuri, intr-o institutie bugetara, unde poate fi incadrata, din punt de vedere al articolului bugetar: antena, cleste sertizare, ... (vezi toată discuția)
Cumparare laptop - pfa neplătitor de tva danar122 danar122 Buna ziua. Sunt PFA traducator, neplătitor de TVA. 1. Daca imi cumpar un laptop de 2000 lei (cu tot cu TVA-ul aferent), deci sub 2500 lei, inteleg ca il ... (vezi toată discuția)