avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Garda Financiara
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Garda Financiara

Puterea Garzii Financiare va fi sporita, iar comisarii ar urma sa poarte uniforme si sa lucreze in trei schimburi, sa aiba competenta sa opreasca in trafic masini despre care au anumite indicii ca transporta marfuri fara documente.

Totodata, controalele fiscale nu se vor diminua dupa introducerea impozitului forfetar, iar contul unic de plata a impozitelor va fi desfiintat .

Acestea sunt cateva dintre planurile pentru acest an ale noului sef al Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar. Intr-un interviu acordat Business Standard, Blejnar a precizat ca toate aceste prevederi fac parte dintr-un act normativ ce ar urma sa fie promovat.

Totodata, acesta a precizat ca strategia Fiscului pentru acest an pentru a strange cat mai multi bani la buget este “un marketing fiscal agresiv”, prin care “contribuabilul sa inteleaga faptul ca trebuie sa-si plateasca impozitele si taxele, ca daca nu si le plateste si face evaziune fiscala, vine Garda Financiara imbracata in uniforma, il opreste cu masina cand transporta marfa fara acte, ii confisca marfa, iar pe el il da pe mana Parchetului”, a explicat Blejnar.

“Comisarul trebuie sa fie in strada, cu o masina inscriptionata si imbracat in uniforma”. Blejnar a mai spus ca plata impozitelor in contul unic ar urma sa fie desfiintata.

“Vom reveni la vechea formula cu plata impozitelor in conturi separate, in care erau stinse obligatiile curente si, ulterior, dobanzile, pentru a evita situatiile in care firmele pot intra in faliment, deoarece sunt obligate sa achite prioritar vechile restante. Astfel, o firma va putea alege impozitele pe care vrea sa le plateasca, respectiv se vor plati in ordine datoriile curente, cele restante si, ulterior, dobanzile aferente”, a declarat Blejnar.

In prezent, Codul de Procedura Fiscala obliga firmele sa achite impozitele catre stat in ordinea vechimii, incepand cu cele mai vechi taxe neachitate, indiferent daca sunt datorii efective sau majorari
Cel mai recent răspuns: zinca iulian , utilizator 11:57, 14 Mai 2009
asta cu contul unic imi place cel mai mult, dupa ce ne-au ametit definitiv cu contul unic incat nimeni nu mai stie ce, cand, cum si unde plateste si mai ales de ce, si-au dat seama ca nu e bine#-o.Probabil s-a pierdut urma banilor de care era nevoie la un moment dat.Comisarii Garzii, "e si ei oameni", ce pot sa zic, da'chiar sa-i puna sa lucreze de noapte?!Nu au pic de mila guvernantii nostri.Dupa ce ca sunt stresati si in permanent pericol :(( ...ma pocneste rasul
In ce priveste activitatea Garzii : nu prea am de comentat, doar ca am auzit azi dimineata o "zicere " - cica a fost cutremur ca s-a zvircolit economia subterana ... sa fie ceva legat de ce ati scris mai sus ?
In ce priveste acest imbraca-te /dezbraca-te cu plata cind in cont unic , cind nu - am mai pus o data intrebarea : cine plateste costurile acestor experimente ? Chiar nu se poate alege cea mai eficienta solutie ,analizindu-se cele mai eficiente sisteme de colectare din alte tari ? Chiar tre' sa descoperim mereu apa calda ? Ar fi interesant de facut un studiu al modificarilor succesive din ultimii 20 de ani , cred ca noi , practicienii , am fi uimiti sa vedem cit de mobili sintem !Cind reusim sa "uitam " un mod de lucru, ne trezim ca reapare , ca mare element de noutate si ca o mare descoperire !
suntem atat de mobili incat vom deveni instabili:rofl:
Vom deveni instabili in stat politienesc, in Romania totalitara...
Mi se pare numai mie sau chiar e... inceputul regimului comunist "cu fatza umana"?

Cred ca ar trebui "implementata” o noua sectiune: sa schimbam impreuna tzara... :yeah:
Cu cat incerci sa ti pe cineva in frau cu atat il pierzi . Logica romanilor e una barbara . Intai te bate si abia dupa acea te intreaba cum te cheama .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate sau abuz? Adrian Copil Adrian Copil Este legal ca administratorul unei societati comerciale sa fie sunat de catre un comisar al garzii financiare pe telefonul mobil si sa fie invitat la sediul ... (vezi toată discuția)
Marfa fara factura alexandrabolboaca alexandrabolboaca in cazul in care un control al garzii financiare descopera faptul ca firma care are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul da sper vanzare marfa fara ... (vezi toată discuția)
Scoatere auto de la fisc nae74bya nae74bya Am vandut o masina cu 18 ani in urma si am aflat cu stupoare dupa acesti ani ca a ramas tot pe numele meu, cel caruia i-am vanduto nu a mai inmatriculat masina ... (vezi toată discuția)