avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare salariu ???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare salariu ???

Am absolvit facultatea (4 ani,zi,studii superioare) in iulie 2008 si din octombrie 2008 m-am angajat,beneficiind de subventie (2 x salariu minim = 2 x 540lei = 1080lei). Avand in vedere ca de la data de 1 ianuarie 2009 salariul minim s-a majorat la 600 lei, as dori sa aflu daca eu beneficiez de aceasta crestere,adica 1200lei sau raman incadrat la vechiul salariu.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:16, 27 Aprilie 2009
Am vb cu doamna care duce declaratii la somaj
a spus k ramane asa subventia 1080 ci nu se poate modifica cu 1200
Nu inteleg de ce dak s-a mariut sal minim de la 1 ian 2009

minciuni sau adevar ??
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2009
jax, utilizator
V-am spus, ca acel indicator care era anul trecut salriu minim s-a modificat in 2009 dar nu stiu exact la ce valoare. Daca chiar vreti o sa caut azi si o sa va spun,
Ceea ce vreau sa va transmit este ca salariul nu are legatura cu subventia.

Puteti aborda angajatorul in legatutra cu adapatarea salariului dvs la salariul minim din 2009, pentru ca acesta este dreptul dvs, asa cum v-am spus , in 2009 ca persoana cu studii superioare aveti dreptul la salarium minim de incadrare de 2*600=1200 lei.
Dar asta nu are legatura cu subventia.
Puneti problema asa la departamentul dvs de personal si nu legat de acea subventie.
Mdaaa...
Am inteles...
Multumesc frumos !!

Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2009
jax, utilizator
Poate ne spune cineva dintre colegii de pe forum ce indicator de baza s-a stabilit anul acesta pentru subventiile acestea.

Dar nu inteleg de ce nu vrei sa iei in seama ce ti-am zis legat de salariul minm pe care este obligat sa ti-l acorde angajatorul?
Chiar daca poate ati discutat la angajare ca ti se da salariul la cat primeste firma subventie, anul acesta trebuie sa respecte acest nivel minim de 1200 indiferent de subventie.
uite ca am gasit si indicatorul de referinta, este de 500 de lei incepand cu 1 ian 2009.

Am preluat de aici: www.avocatnet.ro/content/art...

Potrivit articolului 80 din legea nr. 76/2002, angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent:
a) o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii;
b) o suma egala cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;
c) o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior.

Legea nr. 76/2002 stabileste, la art. 83. alin. 1, ca angajatorii care incadreaza absolventi in conditiile art. 80 sunt obligati sa mentina raporturile de munca sau de serviciu ale acestora cel putin 3 ani de la data incheierii.

Valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei si a fost stabilita prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 126/2008 privind modificarea si completarea unor acte normative in vederea eliminarii legaturilor dintre nivelul drepturilor acordate din bugetul asigurarilor pentru somaj si nivelul salariului de baza minim brut pe tara si al stabilirii masurilor de aplicare a unor regulamente comunitare.

Alte discuții în legătură

Avantaj angajator maryah maryah Buna ziua! As dori sa stiu care este marimea subventiei acordata de stat celui care angajeaza un absolvent sau in ce consta aceasta subventie. Si daca exista ... (vezi toată discuția)
Salariul minim absolvent studii superioare esanu doina esanu doina 1. Legislatia actuala a salarizarii mai prevede acordarea salariului minim de 1.200 lei brut la angajarea unui absolvent de studii superioare sau a fost ... (vezi toată discuția)
Facilitati pentru firmele care angajeaza absolventi de liceu si facultate adria05 adria05 As dori sa stiu ce facilitati sunt pentru societatile care angajeaza absolventi liceu si studii superioare ?Va mutlumesc. (vezi toată discuția)