avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare salariu ???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare salariu ???

Am absolvit facultatea (4 ani,zi,studii superioare) in iulie 2008 si din octombrie 2008 m-am angajat,beneficiind de subventie (2 x salariu minim = 2 x 540lei = 1080lei). Avand in vedere ca de la data de 1 ianuarie 2009 salariul minim s-a majorat la 600 lei, as dori sa aflu daca eu beneficiez de aceasta crestere,adica 1200lei sau raman incadrat la vechiul salariu.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:16, 27 Aprilie 2009
Am inteles subventia primeste angajotorul cum indicatorul e 500, el primeste 1,5*500 = 750 brut sau net ??? ( personal încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare )
Si salariu pt mine ar trebuie sa fie 2*600 = 1200 lei brut

Din subventie nu pot beneficia ?? numai angajatorul ??
Multmesc !
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2009
jax, utilizator
Eu am gasit asa sal minim brut
Nu cu indicator de 500 lei
Art.80:
(1) Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent:
a) 1 salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii;
b) 1,2 salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;
c) 1,5 salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior.
ma bucur ca ati inteles :)

De subventie numai angajatorul beneficiaza direct.
Dumneavoastra aveti doar acest beneficiu indirect ( care e si scopul pentru care se acorda acesti bani de la stat catre angajatori) , deci, aveti beneficiul indirect ca v-a fost facilitata angajarea datorita acestui sistem de subventionare.

Apropo, ce facultate ati terminat?

V-ati prins? :rolleyes:
Potrivit articolului 80 din legea nr. 76/2002, angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent:
a) o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii;
b) o suma egala cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;
c) o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior.

Legea nr. 76/2002 stabileste, la art. 83 alin. 1, ca angajatorii care incadreaza absolventi in conditiile art. 80 sunt obligati sa mentina raporturile de munca sau de serviciu ale acestora cel putin 3 ani de la data incheierii.

Valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei si a fost stabilita prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 126/2008 privind modificarea si completarea unor acte normative in vederea eliminarii legaturilor dintre nivelul drepturilor acordate din bugetul asigurarilor pentru somaj si nivelul salariului de baza minim brut pe tara si al stabilirii masurilor de aplicare a unor regulamente comunitare.
Ajutorul este acordat angajatorilor si nu are legatura cu salariul .
Ma bucur ca a mai aparut un sprijin de la dcozma.

Cred ca jax are deja toate informatiile solicitate in problema pusa.
:wave:

Alte discuții în legătură

Avantaj angajator maryah maryah Buna ziua! As dori sa stiu care este marimea subventiei acordata de stat celui care angajeaza un absolvent sau in ce consta aceasta subventie. Si daca exista ... (vezi toată discuția)
Salariul minim absolvent studii superioare esanu doina esanu doina 1. Legislatia actuala a salarizarii mai prevede acordarea salariului minim de 1.200 lei brut la angajarea unui absolvent de studii superioare sau a fost ... (vezi toată discuția)
Facilitati pentru firmele care angajeaza absolventi de liceu si facultate adria05 adria05 As dori sa stiu ce facilitati sunt pentru societatile care angajeaza absolventi liceu si studii superioare ?Va mutlumesc. (vezi toată discuția)