avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit dupa deces

buna ziua
ma poate ajuta cineva ce sa fac in acesta problema pe care am sa o dataliez ?
dupa moartea tatalui a venit o instiintare precum ca are de plata impozit pe masina care a avut-o mai demult. dar aceea numai functioneaza de nici un fel, e dezmembrata demult, si dupa ce el a murit nu ar trebui sa il scada de la aceste impozite ?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:20, 28 Aprilie 2009
daca masina nu a fost radiata din circulatie si nici de la finante, inseamna ca aceste impozite sunt neplatite si vor trebui platite.Pana nu se stinge debitul / datoria existenta, aceste datorii nu dispar...;)
Aveti 2 solutii viabile:
1. achitati impozitele la zi, apoi mergeti cu toata tablaria si ce a mai ramas din masina la REMAT pentru a va elibera un act din care sa rezulte ca masina marca x cu nr. de inmatriculare y al proprietarului decedat a fost predata la REMAT, iar apoi cu acea hartie veti face demersurile in numele defunctului sa radiati acea masina atat din evidentele organului de politie, cat si din evidentele fiscului.
Degeaba a dezmembrat masina si ea nu mai exista decat sub forma unui morman de fiare vechi daca nu a facut si demersurile radierii acesteia din circulatie.
2. achitati impozitele la zi, apoi mergeti cu actele masinii si cu tablitele cu nr. de inmatriculare al masinii la Politie pentru efectuasreav demersurilor de radiere a acesteia, apoi veti merge la fisc cu dovada radierii din circulatie de la politiei si numai din acel moment veti fi scutiti (mostenitorii proprietarului!) de a mai achita vreun impozit pentru o masina care nu mai exista fizic. ;)
cum sa faca demersuri in numele defunctului? in ce calitate? poate ar fi recomandabil sa faca inati succesiunea, sa mearga la autoritati in calitate de proprietar al bunului, nu de posibil mostenitor.
banii vor fi incasati in numele defunctului si fara dovada calitatii de mostenitor...;)
romibaro a scris:
cum sa faca demersuri in numele defunctului? in ce calitate? poate ar fi recomandabil sa faca inati succesiunea, sa mearga la autoritati in calitate de proprietar al bunului, nu de posibil mostenitor.


Oricine poate merge sa achite un impozit datorat pe mijlocul auto sau imobil la fisc. La casierie nimeni nu cere vreun buletin al celui care achita ci FISCUL SE BUCURA CA PRIMESTE BANII CE-I SUNT DATORATI, INDIFERENT DE LA CINE PROVIN...
La politie, la fel, va merge si va expune situatia data si va face demersurile in numele tatalui, fara a i se cere certificat de mostenitor, eventual va depune un certificat de calitate de mostenitor. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masini Hamarsold1234 Hamarsold1234 Eu am doua masini mostenite, una de la unchiul fabricata in 1972, si a inmatriculat-o unchiul meu in 1979, dupa aceea nu a mai inmatricalt-o. A ramas cu numar ... (vezi toată discuția)
Daca radiez autoturismul la cerere mai platesc impozit? GABRI_EL GABRI_EL Doresc sa radiez propriul autoturism, deoarece fiscul imi cere sa platesc 4000 lei pe an deoarece are capacitatea prea mare si e de lux, cu toate ca este din ... (vezi toată discuția)
Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)