avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Nelamuriri referitoare la o IF
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Nelamuriri referitoare la o IF

Buna ziua din nou,
Tot intrand pe forum, am gasit diverse intrebari si raspunsuri referitoare la IF-uri. Daca se poate, am si eu cateva intrebari la care sper sa gasesc un raspuns.:(

Pentru inceput, sotul meu detine o IF impreuna cu o alta persoana din cadul familiei. IF este neplatitoare de TVA, obiect de activitate -activitati auxiliare ptr. productia vegetala, venitul net determinat pe baza normelor de venit.
Intrebari:
1. daca eu completez reg de incasari si plati si declaratiile aferente, trebuie sa am contract de munca pe IF, chiar daca urmeaza sa ma angajez la o societate cu program de lucru normal (de 8 ore)?
2. daca achizitionam un ""panou solar incalzire apa calda", il pot factura pe IF in conditiile in care acum avem apa calda de la un boiler care functioneaza cu energie electrica si pe care o platesc ca si persoana fizica?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri, va doresc o zi buna si sper sa ma lamuresc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:14, 19 Martie 2014
1. Legal, da. va trebuie contract, dar nu o sa zica nimeni nimic daca este vb de acest grad de rudenie.
2. Trebuie cumparat pe IF. Daca este cumparat pe PF nu se poate deduce la IF...
Dar pe baza unui ctr de comodat intre IF si dvs, IF poate achizitiona diverse produse pt renovarea - intretinerea bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cadrul masurii 312 pot avea ca activitate secundarã distribuția de energie electricã provenitã din surse de energie regenerabilã ? Lazarec Lazarec Am un client care vrea sa acceseze masura 312 pentru înființarea unei hale de producție pentru producția plante medicinale, uleiuri, etc, (se ... (vezi toată discuția)
Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Utilizarea acoperisului blocului... corneliuco corneliuco In situatia in care proprietarul aaprtamentului de la ultimul etaj este de acord se poate monta o instalatie solara de incazit apa pe acoperis? ( bineinteles ... (vezi toată discuția)