avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Obligativitatea unei firme de a infiinta poprire ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Obligativitatea unei firme de a infiinta poprire pentru un angajat

Buna ziua
Am vrea sa stim daca exista vreo cale sa putem refuzam achitarea popririlor care ne vin pentru angajati.
o zi insorita
Ioana
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:15, 22 Martie 2014
Din pacate, nu. Conform art. 786 NCPC, orice tert poprit are obligatia (sub orice sanctiune care decurge din legile valabile) sa consemneze sumele indisponibilizate conform notificarilor, in termen de 5 zile de la scadenta acestora (pentru bunurile viitoare) si in termen de 5 zile de la comunicarea popririi, pentru bunurile scadente.
Daca nu va supuneti, se valideaza poprirea si veti plati creditorilor angajatilor dvs din banii societatii (Art 789(4) NCPC), prin aceeasi hotarare va poate si amenda cu suma cuprinsa intre 2 mii si 10 mii lei ( art 789 (9) )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu alexa231980 alexa231980 Poate angajatorul, care a trecut pe adeverinta de venit eliberata angajatului ca nu isi asuma raspunderea in cazul in care acesta nu isi achita datoriile , sa ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa fac proprire ? doberv doberv am un angajat care are amenzi neplatite din 2003 si acum mi-a venit sa-i fac poprire pe salariu. pot invoca ceva ca sa nu fiu obligat ? e normal sa ma oblige ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)