avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca

buna ziua
Am nevoie de o indrumare: Am incetat contractul de munca a unei salariate cu art.55 al.1 Cm la data de 01.03.2014. Decizia a fost emisa la data de 14.02.2014 si comunicata in Revisal. Persoana nu si-a gasit servici in alta parte si acum vrea sa se inscrie la somaj, dar pentru aceasta trebuie sa-i fie incetat contractul cu art.65 al.1 din CM.Intrebarea mea este: pot sa-i modifica acum (21.03.2014) decizia de incetare cu acest articol? , mentionez ca locul de munca unde a lucrat
s-a desfiintat( am inchis magazinul)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:34, 21 Martie 2014
Daca se considera a fi o eroare a acelei incetari a c.i.m., atunci se poate revoca acea decizie si se va emite una noua in baza art.65 alin.1 C.mun.

Revocarea unei decizii emise de catre angajator este permisa .. ea putand interveni chiar si dupa sesizarea instantei cu solutionarea contestatiei impotriva acelei decizii. Dupa ramanerea definitiva a hotararii instantei de mentinere a deciziei in cauza nu se mai poate revoca intrucat s-ar incalca principiul autoritatii de lucru judecat.

Revocarea deciziei are ca efect anularea deciziei anterioare si repunerea partlor in situatia anterioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim danielandrei danielandrei In cazul unui angajat la care i-a expirat ctr de drept(fiind pe durata determinata) in data de 5 septembrie, iar operarea in revisal s-a facut in mod eronat in ... (vezi toată discuția)
Indreptarea erorilor din carnetul de munca B.E.C. ARION B.E.C. ARION Angajatul cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data de 27.12.2004, [b]si-a dat demisia [/b]in 06.11.2006. Pentru acesta SC COM a beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Incheiere cim si transmitere revisal broscuta21 broscuta21 Buna dimineata, Am un salariat care doreste incetarea conf art 55, lit b (cu acordul partilor), incepand cu data de 01.03.2014. Presupun ca decizia de ... (vezi toată discuția)