avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de mediu

Vreau sa cumpar o masina dar ma ca ia frisoane cand ma gandesc la taxa de mediu.
Normal ca masina vreau sa o transcriu pe numele meu chiar daca e inmatriculata.
Pana platesc taxa de mediu pot circula cu masina , exemplu daca o platesc peste cateva luni am voie sa circul cu masina?
Daca fac contract de vanzare cumparare cu propietarul masinii, de ce e valabil contractul doar 30 zile daca eu am dat bani ?
Cei cu numere rosii ei cum circula , cu taxa de mediu platit sau neplatit?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 09:13, 22 Martie 2014
1 .Se poate circula 3 luni cu numere rosii.
2. Contractul nu are durata de valabilitate de 30 de zile, in 30 de zile aveti obligatia, care nu se respecta in majoritatea cazurilor, de a inmatricula masina pe dumaneavoastra, riscand o amenda la Primarie .
3. Cei cu numere rosii pot sa aiba taxa platita dar sa nu fie inca definitivata procedura inmatricularii sau pot sa nu aiba taxa platita urmand ca la expirarea perioadei de valabilitate a numerelor sa opteze ori pentru plata taxei si inmatricularea masinii, ori pentru un proces de inmatriculare fara plata taxei, ori sa o traga pe dreapta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cu nr rosii e inmatriculata sau nu? marcelcj marcelcj O masina cu 0 km si nr rosii este inmatriculata sau nu?Eu zic ca da,este inmatriculata provizoriu.Dar atunci nu ar trebui ca dealer-ul sa plateasca taxa de ... (vezi toată discuția)
Imatriculare auto bulgaria maanu maanu Buna ziua am un autoturism care a fost adus din bulgaria anu trecut si tot anu trecut a fost facut demersul de judecata pentru recuperarea taxei auto. a fost ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism fara plata taxei de inmatriculare ioana_marian62 ioana_marian62 buna ziua,as dori sa cumpar o masina care nu este inmatriculata in Ro, iar taxa de inmatriculare este foarte mare, cum as putea sa o inmatriculez fara plata ... (vezi toată discuția)