avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare Asociatie de proprietari

O asociatie a fost infiintata pe legea 114/1996, conform conditiilor respectivei legii. A depus actele pentru ANAF, insa nu a obtinut o hotarare judecatoreasca. Necesita o noua infiintare, conditiile legii pe care s-a infiintat sunt suficiente?
Cel mai recent răspuns: gloriajilava , utilizator 22:36, 28 Martie 2014
Actualmente este necesar a fi parcurse etapele si procedura prevazuta de L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
andreiiosifd a scris:
Necesita o noua infiintare, conditiile legii pe care s-a infiintat sunt suficiente?

Poate necesita sau nu. De ce intrebati? Aveti priobleme, a solicitat cineva incheierea judecatoreasca?

Dar, indiferent daca aveti probleme sau nu, este bine sa intocmiti documentatia si sa adopatati un nou statut pentru ca cel vechi cu siguranta nu mai corespunde legislatiei actuale. Acum modificarea statutului se face prin Judecatorul delegat si in final o sa aveti o incheiere judecatoreasca pe care o puteti folosi oriunde.

Daca Asociatiile de prioprietari infiintate conform L114, cam in lunile iunie-august 1999, NU li se emitea hotarare judecatoreasca, de ce acum trebuie sa se reinfiinteze conform L230. In cadrul acesteia din urma, unde se sprecifica faptul ca cele care au fost infiintate pe L114 tebuie sa se reinfiinteze pe L230?
Daca asociatia este infiintata dupa L.114 si nu aveti personalitate juridica conferita de o incheiere judecatoreasca si ca urmare nu aveti nici CIF, nu puteti functiona legal ca persoana jurifica.

Nu scrie nicaieri, dar aveti cauze si efecte ale acestei stari de fapt.
Nu ati inteles. Asociatia este infiintata conform L114, are CIF, nu are hotarare judecatoreasca (nu se cerea la momentul respectiv), avem incheiate contracte de utilitati cu toti furnizorii. Asta este problema! De ce nu suntem egali cu cei care se infiinteaza cfm L230 carora li se emite si hotarare judecatoreasca. Extrapoland situatia, problema este similara cu cei care au buletine de indentitate, carti de identate (noi si vechi), carti de identitate biometrice, etc. Toti le pot folosi pentru NImeni nu a specificat ca TOATE trebuie schimbate.

Alte discuții în legătură

Inreg la judecatorie a unei asoc. de propr. infintata dupa legea din 1998 georgeiuly georgeiuly In dec. 1998 ne-am infintat asoc de proprietari dupa legea in vigoare la acea data, care specifica ,ca, asoc de propr. capata personalitate juridica la data ... (vezi toată discuția)
Lipsa hotarare judecãtoreascã infiintare asociatie, consecinte maria_bucheru maria_bucheru suntem o asociaţie de proprietari înfiinţată în 1999 în baza anexei 2 din legea nr. 114 din 1996, deci fără încheiere judecătorească. ... (vezi toată discuția)
Refacere documente constituire asociatie de proprietari cami64 cami64 Buna ziua, Am o intrebare: ce demersuri trebuie facute, si unde anume, pentru refacerea documentelor de constituire ale asociatiei de prorietari, in ... (vezi toată discuția)