avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare Asociatie de proprietari

O asociatie a fost infiintata pe legea 114/1996, conform conditiilor respectivei legii. A depus actele pentru ANAF, insa nu a obtinut o hotarare judecatoreasca. Necesita o noua infiintare, conditiile legii pe care s-a infiintat sunt suficiente?
Cel mai recent răspuns: gloriajilava , utilizator 22:36, 28 Martie 2014
Incerc pentru a treia oara si sper sa-mi raspundeti.
Cine v-a cerut sa va faceti din nou asociatie de proprietari si sa-i prezentati in acest fel acea Incheiere judecatoreasca? Va rog!

gloriajilava a scris:

1. De ce trebuie ca noi sa obtinem o hotarare judecatoreasca urmand pasii prevazuti de L230 situatie in care mai putem pastra numele actual al Asociatiei? Altfel va trebui sa reincheiem contracte cu toti furnizorii de servicii ceea ce inseamna alte cheltuieli pe care membrii asociatiei nu si le permit.
2. In cadrul RADET si cel al primariei de sector sunt persoane (care se ocupa si de Asociatii de proprietari) care cunosc faptul ca Asociatiilor de proprietari infiintate in acea perioada (iunie-iulie 1999) nu li se emiteau si hotarare judecatoareasca. Acum acestea nu mai sunt, legislatia a ramas ambigua - dupa parea noastra - si suntem nevoiti sa refacem aceste acte in mod nejustifiact.

1. Cine spune ca trebuie sa obtineti "hotarare judecatoreasca"? Daca totusi vreti sa schimbati ceva in actele de constituire a asociatie (statut, nume, adresa sediului...) trebuie sa o ffaceti conform legislatiei actuale, adica L 230/2007. Daca acum aveti un nume al asociatiei, puteti sa vi-l pastrati ori sa-l schimbati. Incheierea de contracte cu orice furnizor nu costa nimic, absolut nimic, nici macar hartia pe care semnati pentru ca formularul de contract vi se pune in fata de catre furnizor.
2. Este firesc ca RADET-ul sa aiba angajati care se ocupa de asociatii de proprietari, altii care sa se ocupe de proprietari individuali, altii de firme ori persoane juridice, institutii... Este normal ca primariile sa aiba un serviciu cu oameni angajati care sa se ocupe de asociatiile de proprietari. Iar acesti salariati, asa cum spuneti, cunosc faptul ca asociatiile de proprietari s-au infiintat in baza legilor asa cum s-au schimbat acestea in timp. Acum sunt alte legi dar nu vad, nu ne spuneti cine si ce vrea de la dumneavoastra!?
De ce spuneti ca sunteti nevoiti sa refaceti actele?


1. La intocmirea dosarului pentru reabilitarea termica a blocului/scarii, ni s-a cerut actele asociatiei (inclusiv incheierea judecatoreasca). Cum noi nu avem asa ceva, doamna care se ocupa cu primirea/intocmirea dosarelor nici nu a vrut sa stea de vorba cu noi. A fost, totusi, o doamna 9 mai in varsta, care a recunoscut ca a fost o perioada cand Asociatiile de Proprietari se infiintau fara a fi nevoie de incheiere judecatoreasca.
2. La incheierea unui contract cu Apa Nova pentru scara noastra (actualmente contractul este pe intregul bloc (fosta asociatie de proprietari) ni se cere in primul rand incheierea judecatoreasca.
3. In urma demersurilor facute la Administratia financiara pentru a vedea cum putem obtine o astfel de incheiere judecatoreasca pe actuala asociatie, ni s-a spus ca singura sansa de a obtine asa ceva este sa refacem toate actele de constituire ca si cum am infiinta acum o astfel de asociatie.
Deci, problema care o ridic la dvs este cum am putea obtine aceasta incheiere judecatoreasca cu pasi cat mai putini si, ceea ce este mai important, cu costuri cat mai mici.
Multumesc pentru atentie,
Acum am inteles.
Mergeti la Judecatorul delegat pe carel gasiti in Directia economica de finate locale. De acolo o sa va dea o lista cu toate documentele si inscrisurile pe care trebuie sa le contina dosarul. Dupa ce completati dosarul mergeti cu el la un centru de multiplicare si mai faceti inca doau dosare asemanatoare.
O sa platiti o taxa judiciara de 20 de lei atunci cand juidecatorul va ia dosarul.
Nu aveti alte cheltuieli la infiintare in afara de cativa firfirei pe ceva hartie si copii ale documentelor. E multa munca dat costurile sunt neglijabile si cuprinde intre 50 si 100 lei pe intreaga asociatie, adica 3-5 lei de apartament.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inreg la judecatorie a unei asoc. de propr. infintata dupa legea din 1998 georgeiuly georgeiuly In dec. 1998 ne-am infintat asoc de proprietari dupa legea in vigoare la acea data, care specifica ,ca, asoc de propr. capata personalitate juridica la data ... (vezi toată discuția)
Lipsa hotarare judecãtoreascã infiintare asociatie, consecinte maria_bucheru maria_bucheru suntem o asociaţie de proprietari înfiinţată în 1999 în baza anexei 2 din legea nr. 114 din 1996, deci fără încheiere judecătorească. ... (vezi toată discuția)
Refacere documente constituire asociatie de proprietari cami64 cami64 Buna ziua, Am o intrebare: ce demersuri trebuie facute, si unde anume, pentru refacerea documentelor de constituire ale asociatiei de prorietari, in ... (vezi toată discuția)