avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenajarea unei alei intre trotuar si bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenajarea unei alei intre trotuar si bloc

Sa inteleg ca potrivit disp. L:230/2007, pentru amenajarea unei alei pietonale (pe un spatiu verde) dinspre trotuarul stradal , spre bloc, este nevoie de acordul tuturor proprietarilor scarii de bloc respective.
In situatia in care aprox. trei proprietari din toti cei care au ap. la blocul in discutie, au inchiriat imobilele lor prorietate personala, cum pot obtine si acordul lor pentru aceasta lucrare?
Precizez ca doi sunt plecati in strainatate.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DanyD , utilizator 18:15, 24 Martie 2014
Spatiul verde apartine primariei, daca locuiti in blocuri "vechi". Asadar amenajarea cu pricina nu poate fi facuta de asociatia de proprietari fara aprobarea primariei
DanyD a scris:
In situatia in care aprox. trei proprietari din toti cei care au ap. la blocul in discutie, au inchiriat imobilele lor prorietate personala, cum pot obtine si acordul lor pentru aceasta lucrare?

Cine v-a solicitat, cine v-a cerut sa prezentati undeva dovada ca toti cei care au apartamente in acel bloc trebuie sa semneze ca sunt de acord cu aceasta cale de acces?

Primaria orasului.
Daca asta a cerut Primaria trebuie sa va conformati. In legea 230/2007 de care intrebati in primul mesaj nu se prevede asa ceva. Primaria poate cere ceva si fara a avea legatura cu legea 230/2007.
Ok, am inteles. Imi puteti spune cum fac cu semnaturile celor trei vecini pe care nu-i gasesc?
Ms! :coffee:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la trotuar in spatele blocului AdrianaG1418 AdrianaG1418 Buna ziua, prin AP locatarii au cerut la primarie amenajarea unui trotuar ce traverseaza spatiul verde din spatele blocului. Initial am primit raspuns ... (vezi toată discuția)
Reparare si amenajare drum privat - proprietari multipli - cota parte LLarissa LLarissa Buna ziua. Am urmatoarea situatie: locuiesc intr-un bloc nou construit cu iesire la un drum privat (in total sunt 3 blocuri, cu 3 dezvoltatori diferiti). ... (vezi toată discuția)
Spatiul din jurul blocului crysty83 crysty83 locuiesc intr-un bloc P+4,la parter cum se iese din bloc in partea dreapta.Prin fata geamurilor mele este acea \"bordura de protectie a fundatiei blocului\" ... (vezi toată discuția)