avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiul din jurul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiul din jurul blocului

locuiesc intr-un bloc P+4,la parter cum se iese din bloc in partea dreapta.Prin fata geamurilor mele este acea "bordura de protectie a fundatiei blocului" (acele dale de beton din jurul blocului) pe care locatarii au prelungit-o turnind beton pana la strada ce trece pe linga bloc.(asta se intimpla acum 20 de ani). Copilul meu cel mic (6ani) a iesit in fuga de pe alee si a fost acrosat de o masina din fericire fara urmari grave.Locatarii folosesc acea asa zisa alee care este lata de 0.5 m trecand frecvent pe la geamul meu,obligandu-ma sa le ascult in timp ce stau la masa cu familia toate sunetele posibile si imposibile pe care le poate scoate un corp uman.Mentionez ca aleea de acces in bloc este prin fata blocului si are latimea de 1.5-2 m si nu o folosesc locatarii. Eu am spart acel beton turnat de ei si am facut o cerere la primarie pentru inchiderea aleei(care este marginita in stanga si in dreapta de gard viu de 1.5m inaltime) din motive de siguranta a pietonilor dar si din motivul intimitatii mele la mine in casa. La acea cerere am atasat un tabel cu locatari ai caror copii au fost implicati in astfel de incidente si a unor conducatori auto care circula frecvent prin zona(45 de semnaturi) la care m-i s-a raspuns "ca nu considera oportuna inchiderea aleei adiacente blocului pentru ca se va ingreuna accesul locatarilor in zona ,luindu-se masuri de corectie a gardului viu cind acesta se va opri din vegetatie" (1) Cum pot sa determin locatarii sa foloseasca aleea de acces? in conditiile in care ei tot pe acolo circula,chiar daca am spart betonul. (2)cum pot determina primaria sa imi permita sa amenajez spatiul verde cum a fost odata?
Cel mai recent răspuns: crysty83 , utilizator 16:37, 20 Aprilie 2013
Prin trimiterea in fata instantei, judecatorie.X-(:((:wave:
pe cine? asociatia sau primaria? eu as trimite primaria ,ca locatarii sunt niste cretini.(Mi-au spus ca daca se intimpla data viitoare ceva mai grav cu copilul vor raspunde ei! cum si in ce fel? nu stiu)
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
crysty83, utilizator
crysty83 a scris:

[...] (1) Cum pot sa determin locatarii sa foloseasca aleea de acces? in conditiile in care ei tot pe acolo circula,chiar daca am spart betonul. (2)cum pot determina primaria sa imi permita sa amenajez spatiul verde cum a fost odata?


Prin perseverenta, daca pot zice asa. Va garantez ca veti reusi! Nu atat de repede cat v-ati dori, dar veti reusi!
Va doresc succes!

Si asociatia si primaria. Asociatia administreaza domeniul public din jurul blocului iar primaria este proprietarul spatiului verde din jurul blocului.Cu un bun avocat pute-ti solicita chiar si daune materiale, bani.:-/:-/:ban:
@ogra
De unde ati mai scos si asta, ca asociatia administreaza domeniul public? Nici vorba de asa ceva! Primaria este proprietarul si administratorul spatiului verde despre care este vorba in acest topic.
Faptul ca asociatiile de proprietari sau proprietarii in particular se implica in amenajarea acestor spatii din jurul blocurilor, asta este pentru ca primaria se complace in asemenea mica-intelegere subinteleasa.

Asa ca sfatul cu instanta este gratuit si fara suport. Pe ce chestie sa ceara utilizatorul daune si cui?
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Spatiul verde din jurul blocului danfery danfery buna ziua. de aproximativ 15 anu ma ocup de ingrijirea spatiului verde din spatele blocului unde locuiesc, eu locuid la parter. acu ceva timp, in urma unor ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului-legislatie ANDREI_oni ANDREI_oni Buna ziua Locuiesc impreuna cu familia la bloc, intr-un apartament proprietate personala, si pe spatiul verde din jurul blocului, mai multi vecini avem ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare ori gradina suzyka suzyka In ultimile 3 saptamani un vecin de la scara alaturata ,de la parter,recent imbogatit si venit de peste hotare si-a construit balcon (cica are autorizatie pt ... (vezi toată discuția)