avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se sanctioneza falsul si uzul de fals?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se sanctioneza falsul si uzul de fals?

Buna ziua!
Ma aflu in urmatoarea situatie:
Arendasul anexeaza contractului de arenda un act aditional falsificand semnatura arendatorului.Mai mult, functionarul din cadrul primariei i-a eliberat adeverinta necesara la APIA pentru obtinerea subventiei inainte de 15.05.2013, desi actul fals este datat 06.08.2013.Ne aflam in situatia de fals si uz de fals in inscrisuri sub semnatura privata in cazul arendasului? Dar in situatia de fals si uz de fals in inscrisuri oficiale in cazul functionarului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters258804 , utilizator 16:45, 22 Martie 2014
E un fals in inscrisuri sub semnatura privata in sarcina arendasului, fara uz de fals deoarece se absoarbe in prima infractiune cand este folosit de insusi falsificator + o infractiune de inselaciune doarece din ce spuneti pare ca a inselat statul pentru obtinerea unei subventii. In sarcina functionarului ar putea fi o eventuala neglijenta in serviciu, desigur pana la dovedirea relei credinte a acestuia, caz in care poate fi un fals intelectual +complicitate la inselaciune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de arenda este contract de locatiune? arlandh arlandh Buna ziua! Pun aceasta intrebare pentru urmatorul motiv. Am studiat prevederile Noului Cod Civil si am inteles ca arenda ar putea fi asimilata contractului ... (vezi toată discuția)
Infractiuni si infractiuni grave bladeiii bladeiii În cazul în care o personă fizică ori juridică a săvârşit mai multe infracţiuni de ex: 1. Abuz în serviciu 2. Fals în înscrisuri oficiale ... (vezi toată discuția)
Absorbarea falsului oltul oltul infractiunea de inselaciune cu mijloace frauduloase absorba infractiunea de fals? (vezi toată discuția)