avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dezbatuta la mediator, este posibila ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dezbatuta la mediator, este posibila ?

Buna ziua

Situatia se prezinta astfel :
Parinti decedati de mai mult de trei ani , trei copii mostenitori , frati mai mari nu au nici o pretentie asupra bunurilor [ un apartament si mai multe terenuri ]
poate intra in posesia bunurilor fratele cel mic daca apeleaza la mediator ?
Cum poate proceda ?

Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:12, 26 Martie 2014
Costurile mai mici se calculeaza de la caz la caz... generic, nu exista o situatie costisitoare si una ieftina de tot, ca asa n-ar avea rostul sa existe amandoua.
In urma medierii, actul care contine modalitatea in care v-ati inteles sa impartiti masa succesorala se numeste acord de mediere, nu proces-verbal. Cu acest document mergeti la notar (daca acordul de mediere a intervenit inainte de eliberarea certificatului de mostenitor) sau la instanta unde aveti avantajul de a plati jumatate din taxa judiciara de timbru.
Pentru @rendec: mediatorii nu dau solutii la problema partilor.
Păi, dacă fraţii nu au pretenţii la succesiune şi nici nu au acceptat-o în termen, o simplă declaraţie la notar în acest sens este arhisuficientă. Declară că sunt străini de succesiune şi cu asta basta. Nu e nevoie nici de mediator, nici de instanţă, cu excepţia cazului în care vreţi neapărat să vă scărpinaţi în urechea dreaptă cu mîna stîngă şi pe după ceafă. Sau, dacă ţineţi morţiş să vă bateţi cuie în talpă.
Va multumesc
Mergeti la notar daca v-ati inteles.
Nu are sens sa mergeti la mediator decat daca vreti pur si simplu sa platiti mediatorul degeaba.
Mostenirea nu se dezbate la mediator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire - cum intram in posesia documentelor necesare? moisa simona moisa simona Va rog ajutatima ,tatal meu a decedat acum 1an si4 luni ,in familie mai sunt o mama un frate si doua surori( cu mine 2), toti majori ,intrebarea este cum se ... (vezi toată discuția)
Mostenire si mostenitori Carmen Dumitrescu Carmen Dumitrescu Sunt 2 frati...parintii au decedat,mama in 1995 si tata in 2011...unul dintre frati locuieste in casa parintilor iar succesiune nu a fost facuta dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Mediere sau direct instanta mioara2012 mioara2012 Buna ziua. A murit tata si mama vrea sa ia 75% din avere. Are voie sa faca acest lucru? Pot sa o chem la mediere, sa ne intelegem asupra procentului si cu ... (vezi toată discuția)