avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la incasare

Buna seara,
Va rog sa imi spuneti si mie , daca o firma a iesit din sistemul tva la incasare cu 01.02.2014 , in luna februarie trebuie sa tina cont de furnizorii si clientii care sunt platitori cu tva la incasare? de ex. am emis o factura unui client care este platitor tva la incasare, eu cand colectez Tva cand imi achita factura sau la emiterea facturii tinanad cont ca nu mai sunt in sistem .
Iar deductibilitatea tva in cazul unui furnizor platitor de tva la incasare , o fac in momentul achitarii facturii respective?
Va multumesc anticipat.
O seara placuta va doresc.











Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 10:47, 23 Martie 2014
Buna seara,

Referitor la intrebarea dumneavoastra, incepand cu data de 01.02.2014, compania care nu mai aplica sistemul de tva la incasare va avea urmatoarele obligatii:

1. Va colecta TVA-ul din toate facturile de vanzare la data emiterii facturii, indiferent daca respectivii clienti aplica, sau nu, sistemul de tva la incasare.
2. Va deduce tva-ul la data primirii facturii, doar din facturile aferente furnizorilor care nu aplica sistemul de TVA la incasare. TVA-ul aferent facturilor primite de la furnizorii care aplica sistemul de TVA la incasare se va deduce la data platii.

O seara frumoasa,


Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
george-neagu, moderator
Linku-ul postat trimite catre o pagina in constructie.In opinia mea este neprofesionist sa faceti trimitere catre site-ul personal doar de dragul de a face trafic pe pagina.
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare CIMPEANU MIRELA CIMPEANU MIRELA pentru o societate care nu aplica sistemul TVA la incasare (are cifra afaceri > 2250000 lei), cum se procedeaza cu colectarea si deductibilitatea la facturi?#-o (vezi toată discuția)
Polemica tva la incasare nicu9999 nicu9999 Buna seara sau dimineata, am avut o polemica cu cineva refiritoare la tva la incasare: eu am o firma care de la 01.01.2013 va plati tva la incasare, - cand ... (vezi toată discuția)
Cand se deduce tva-ul daca furnizorul nu este inregistrat in sistem? alina.energygas alina.energygas Buna seara, se achizitioneaza marfa cu plata la 60 zile de la un furnizor care a depasit plafonul si deci nu s-a inreg in sistem intrebare: cand se deduce ... (vezi toată discuția)