avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Batran in intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Batran in intretinere

Buna ziua
Doresc sa cumpar o casa iar proprietarul are in tinere un batran(care va mai sta in casa inca 30 de zile dupa ce semnez eu contractul de vanzare cumparare cu proprietatra).Intrebarea mea este daca il pot scoate pe acesta din casa in cazul in care proprietara paraseste tara iar batranul nu mai are pe nimeni(batranul are mutatie in acesta casa)

Multumesc

O zi buna
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:32, 24 Martie 2014
casa este a proprietarei de la care cumpar..actele casei sunt in regula frica mea este cu acest batran in cazul in care proprietara nu mai vine sa-l ia sau pleaca in strainatate il pot evacua sau sunt obligat sa-l tine deoarece el nu are unde sa stea.(casa o cum[par prin programul prima casa)
cred ca proprietara este in om fara prea multe scrupule, care vaneaza batrani singuri cu care incheie acte de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, batranul daca este casa lui are dreptul sa stea in casa pana la deces, sau daca a avut un alt imobil, pe care proprietara l-a vandut, aceasta trebuie sa-i asigure o locuinta. Stati departe de astfel de probleme, sunt sute de imobile ,fara probleme, de vanzare.
Nu putem sti asta...
Din pacate, greu prin prima casa sa va asigurati ca nu pierdeti nervi, timp si bani.

Da, puteti sa-l evacuati pe batran apoi daca lucrurile stau asa cum ne-ati spus.

Totusi, ca sa luati acel credit ma tem ca va trebui sa mintiti in documente, adica un fel de fals in acte si uz de fals. :D
Mai degraba mai asteptati o luna.
Pai discutia a inceput de la faptul ca batranul are un drept de abitatie ,care-l incurca pe initiatorul discutiei.Deci cum il evacueaza?Are sau nu vreun drept batranul?Caci daca are tebuie intrebat si el daca vrea sa plece,daca are unde sa plece,iar daca nu are niciun drept inseamna ca noi toti acum vorbim degeaba.De aceea revin si zic,studiati binr actele casei,atitudinea batranului si daca aveti semne de cea mai mica indoiala amanati,sau renuntati.
multumesc tuturor pentru raspunsuri....sunt curios daca il pot evacua pe acesta in cazul in care proprietara paraseste tara.

multumesc

Alte discuții în legătură

Uzufruct? georgianaion16 georgianaion16 Buna seara! Vreau sa imi cumpar un apartament si pe un site specializat am gasit o oferta : un apartament cu 2 camere la un pret avantajos, am sunat si am ... (vezi toată discuția)
Dezinteres total al unui unui mostenitor fata de parinte cu handicat, se impune dezmostenirea, parintele doreste contract ...t Vasile Rascanu Vasile Rascanu Parinte singur la tara. Copilul infiat cu drepturi depline nici macar nu da telefon de ani de zile, ajutor nul din toate punctele de vedere ! Proprietatea ... (vezi toată discuția)