avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Batran in intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Batran in intretinere

Buna ziua
Doresc sa cumpar o casa iar proprietarul are in tinere un batran(care va mai sta in casa inca 30 de zile dupa ce semnez eu contractul de vanzare cumparare cu proprietatra).Intrebarea mea este daca il pot scoate pe acesta din casa in cazul in care proprietara paraseste tara iar batranul nu mai are pe nimeni(batranul are mutatie in acesta casa)

Multumesc

O zi buna
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:32, 24 Martie 2014
Nu are drept de abitatioe in acea casa, batranul are contract de intretinere cu proprietara, iar obiectul contractului e alta casa.
Pe batran daca nu il va lua de la dvs, va trebui sa cereti evacuarea lui in instanta, nu veti fi obligat sa il tineti dvs, insa de ce sa va complicati ?
Pe de alta parte, nu ii puteti cere proprietarei sa elibereze casa daca nu i-ati platit inca pretul.
da asta am sa fac......multumesc mult tuturor pentru implicare
Se poate incheia un contract sub conditie cu plata si predarea dupa evacuare. Totusi, ma indoiesc de faptul ca o banca va accepta sa dea asa un credit.
Ma indoiesc sid e faptul ca o banca nu va vedea ca in contract nu se declara ca imobilul e liber bla-bla. Ori minte careva ori redactati cu mare atentie contractul. DAR... la prima casa nu se poate schimba prea mult din contract.

Mi se pare interesant ca pe user nu-l prea intereseaza ca ar putea fi probleme cu creditarea... si nici n-am inteles exact cum va proceda.
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2014
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
de ce nu incheiati un antecontract , prin care proprietara imobilului se obliga sa elibereze imobilul in termen de 30 de zile , sa zicem , data finalizarii tranzactiei.

Doamne, bietii batrani !! nu mai exista pic de moralitate in societatea de astazi !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct? georgianaion16 georgianaion16 Buna seara! Vreau sa imi cumpar un apartament si pe un site specializat am gasit o oferta : un apartament cu 2 camere la un pret avantajos, am sunat si am ... (vezi toată discuția)
Dezinteres total al unui unui mostenitor fata de parinte cu handicat, se impune dezmostenirea, parintele doreste contract ...t Vasile Rascanu Vasile Rascanu Parinte singur la tara. Copilul infiat cu drepturi depline nici macar nu da telefon de ani de zile, ajutor nul din toate punctele de vedere ! Proprietatea ... (vezi toată discuția)