avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... parinti de gemeni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

parinti de gemeni

As dori sa stiu daca in situatia cand un cuplu necasatorit are doi copii gemeni iar mama primeste cei 85% din salariu pe o perioada de 2 ani,tatal poate beneficia de aceleasi drepturi pentru cel de al 2-lea copil? Cu alte cuvinte daca ambii parinti in aceasta situatie pot sa stea acasa fiecare beneficiind de cei 85%! Va multumesc si astept un raspuns la aceasta intrebare!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 19:12, 28 Aprilie 2009
Nu se poate, se primeste o singura indemnizatie indiferent de numarul de copii nascuti. Indemnizatia este menita sa inlocuiasca venitul obtinut anterior, or daca persoana lucra in continuare nu obtinea doua salarii, nu?
Sa mai zica cineva ca noi romanii, nu suntem inventivi.
Pai chiar nu suntem :) Ideea este ca pentru fiecare copil se primeste alocatia de stat pentru copii. Problema este cuantumul acesteia, iar nu principiul. Parerea mea :)
Cu toate ca prin instante ( cel putin in raza curtii de apel pe unde profesez eu) nu se prea aplica acest principiu:)...
Chiar si dupa modificarea cuantumului indemnizatiei? :O Asta mi s-ar parea extrem de interesant, sa ajungi sa castigi mai mult ca inainte pentru ca ai nascut mai multi copii!

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului in cazul gemenilor sau a tripletilor Adriana Popescu Adriana Popescu Am nevoie de ajutor....am auzit ca in Alba o mamica a obtinut indemnizatia de 600 lei pentru fiecare dintre tripletii sai....vreau sa promovez si eu o actiune ... (vezi toată discuția)
Nasterea multipla si plata indemnizatiei catalin20009 catalin20009 Dupa cum bine stiti in cazul nasterilor multiple se acorda pentru fiecare copil nascut viu indemnizatie de crestere a copilului. Citind OG 148/2005 actualizata ... (vezi toată discuția)
Pot solicita indemnizatie copil retroactiv? MIRUNA 2,9 MIRUNA 2,9 am doi copii o fetita de 3 ani si un baietel de 1 an si 7 luni.a fost o perioada cand am avut ambii copii sub 2 ani,timp in care am luat doar 600 ron pentru ... (vezi toată discuția)