avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Calcul impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Calcul impozit pe profit

Buna seara
Pot sa deduc cheltuielile cu carburantul consumat de auto (inregistrat pe firma ) care apartine administratorului( patronului) ? in 2013.
V amultumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 18:18, 26 Martie 2014
Daca intre patron si firma exista un contract de inchiriere sau comodat, pe baza foilor de parcurs, se poate deduce pana la 50% din cheltuiala cu carburantul.
Buna ziua,
Masina e cumparata pe firma.
Multumesc ,
Daca masina a fost folosita integral in interesul firmei deducerea este de 100 %, iar daca nu a fost folosita numai in interesul firmei deducerea este de 50 %. Obligatia justificarii cu foi de parcurs ramane valabila.Regula se aplica si pentru TVA. Daca nu puteti justifica activitatea masinii cu foi de parcurs riscati, la un control, nerecunoasterea totala.Inspectorii ANAF nu prea sunt intelegatori la lipsa foilor de parcurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile cu combustibilul la intreprinderile individuale spopescus spopescus prestez servicii in domeniul ssm (serviciu extern) numai la clienti. Doresc sa stiu daca in baza foilor de parcurs, ordinelor de deplasare si bonurilor de ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru masina niko79 niko79 Buna ziua! Tin contabilitatea unui SRL si ma intereseaza daca se poate incheia un contract de comodat pentru masina intre administrator (asociat unic), in ... (vezi toată discuția)
Pot să deduc 50% din cheltuielile cu mașina personală, fără a face foi de parcurs, dacă o trec pe pfa prin contract de comodat? Loed Loed Buna. Pot sa deduc 50% din cheltuielile cu masina personala daca o trec pe PFA prin contract de comodat, dar fara foi de parcurs? Multumesc. (vezi toată discuția)