avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Iesire din asociere
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Iesire din asociere

Buna ziua,
In urma cu ceva timp am infiintat o asociatie a grescatorilor de animale impreuna cu alte doua persoane. Pentru acest lucru am contribuit in mod egal cu bani. Doresc sa ma retrag din aceasta asociatie in care detin functia de secretar.
Intrebare: Cum pot sa ma retrag din asociatie astfel incat sa recuperez banii investiti.
Va multumesc,
Daniel_1970
Cel mai recent răspuns: Daniel_1970 , utilizator 07:52, 26 Martie 2014
O asociatie poate sa remunereze munca persoanelor din organele ei de conducere si control, prin indemnizatii acordate pe baza de contract de mandat, regimul fiscal fiind analog celui cu privire la salarii. Daca nu e prevazut nimic in statut privind remunerarea sau neremunerarea activitatii membrilor CD, poate Adunarea Generala sa decida sa ii remunereze, sa fixeze sume, conditii etc.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie caz social LigiAlex LigiAlex Infiintare asociatie caz social Buna ziua! Doresc sa infiintez o asociatie dedicata sustinerii terapiilor pentru copiii cu dizabilitati ( tulburari de ... (vezi toată discuția)
Schimbare membru fondator / presedinte puuv puuv Buna ziua, La infiintare am facut urmatoarele: acord de asociere intre cei 3 membri fondatori depus fiecare in banca aportul initial gasit un ... (vezi toată discuția)
Ong - asociatie - asociat - membru DanielBa DanielBa Doresc sa infiintez o asociatie si am neclaritati in privinta unor cuvinte folosite cat si a intelesului lor, este vorba despre asociat, membru si membru ... (vezi toată discuția)