avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare firma urgent!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare firma urgent!

Buna seara! Va rog frumos sa ma sfatuiti si pe mine cu ceva...sunt unic asociat la un SRL si am primit o oferta de cumparare a firmei cu active si pasive, insa ma gandeam sa vand doar bunurile si sa pastrez firma, eventual sa-i suspend activitatea. V-as ruga sa ma sfatuiti in acest sens...care este cea mai buna algere?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 21:20, 28 Aprilie 2009
Eu zic sa scapati de ea cat mai repede.De ce sa va mai complicati si cu suspendari de activitate?
In cazul in care veti vinde doar bunurile, firma va continua sa existe. Sa-i suspendati activitatea va va costa. Dar daca va doriti acest lucru, inseamna ca nu prea va doriti sa scapati de ea, ci doar vi s-a facut o oferta foarte buna.
Oricum va puteti infiinta alta daca veti mai dori acest lucru. Cu aceeasi activitate sau cu mai multe... eventual complementare.
Daca oferta este buna si va satisface pretentiile, vindeti-o.
Daca va ganditi ca dupa vanzare sa infiintati o noua societate cu acelasi obiect de activitate, trebuie sa aveti grija ca cel care va cumpara actuala dumneavoastra firma, sa nu va impuna ca in urmatoarii x ani sa nu desfasurati activitatea respectiva, ca masura de precautie ca nu veti lua si clientii cu dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme !!! ContSters100273 ContSters100273 Am o societate comerciala cu sediul social in romania (in acte la registrul comertului sint asociat unic ) ,dar in societate a investit o persoana fizica o ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate mireladaniela mireladaniela Buna ziua, as avea nevoie de sprijin intr-o problema. Sunt asociat unic intr-un SRL si vreau sa-mi ssuspend activitatea. Am cumparat anul trecut un renault ... (vezi toată discuția)
Un sfat urgent, va rog!! geany_na geany_na intr-un SRL in care eu sunt asociat cu 30% dar si administrator,care a a avut activitate pana in luna martie......si in care asociatul meu cu cealalta parte de ... (vezi toată discuția)