avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Avans platit unei firme - actualmente in faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Avans platit unei firme - actualmente in faliment

Buna ziua,
Locuiesc intr-un ansamblu residential si eram refacturat la plata energiei electrice. La un moment dat dezvoltatorul a somat proprietarii sa plateasca avans 300 Ron pentru energia electrica, urmand a fi restituit la incheierea contractului - in momentul in care se facea contract individual cu Enel.
Acum firma dezvoltatorului este in faliment iar lichidatorii solicita plata in totalitate a energiei electrice furnizate fara a accepta a scade avansul de 300 Ron.
Pot sa platesc ultima factura de energie electrica , scazand avansul deja dat firmei care refactura energia ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:01, 31 Martie 2014
Nu, nu cred ca puteti face asa ceva. Dpmdv, aveti doua solutii: ori le puneti cruce celor 300 lei si va vedeti de treaba, ori va inscrieti in tabelul creantelor in calitatea dvs. de chirografar si asteptati sa vi se distribuie sumele respective (cu sanse probabil minime spre zero).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa administrativa ansamblu rezidential DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential in apropiere de Bucuresti. Dezvoltatorul a intrat in insolventa si ca atare am fost nevoiti sa ne descurcam ... (vezi toată discuția)
Apartament credit ipotecar. buna seara. as avea și eu nevoie ... NeluCumpanasu NeluCumpanasu Apartament credit ipotecar. Buna seara. As avea și eu nevoie de ceva informații dacă se poate. Urmează sa achiziționez un apartament prin credit ... (vezi toată discuția)
Repartizare factura electrica pe minus locatarx locatarx [b]Daca am primit o factura pe minus la electrica nu trebuie sa aparem pe lista de plata la intretinere cu minus pe coloana electrica????[/b] S-a platit o ... (vezi toată discuția)