avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament credit ipotecar. Buna seara. As avea și eu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament credit ipotecar. Buna seara. As avea și eu nevoie ...

Apartament credit ipotecar.
Buna seara. As avea și eu nevoie de ceva informații dacă se poate.
Urmează sa achiziționez un apartament prin credit ipotecar intr-un ansamblu rezidențial unde construcția este finalizata racordat la gaz, canalizare dar mai puțin la energie electrica. Dezvoltatorul pune mici presiuni sa demaram procedurile de obținerea a creditului ipotecar deșii în precontract e specificat ca apartamentul se va vinde cu toate utilitățile racordate inclusiv energie electrica. Dezvoltatorul spune ca el a făcut plata către enel si urmează ca blocul sa fie branșat în 90 de zile din care au trecut 30, invocând ca enel schimba rețeaua stradal si in momentul de fata refuza racordarea blocului pe vechea rețea. Mentionez ca nu am văzut nici un act doveditor al plății către enel.
Risc sa nu fiu branșat la energie electrica?
Pot exista costuri suplimentare pentru a ma bransa la energie electrica?
Banca spune ca dacă exista curent de șantier ei pot trimite evaluatorul. Va mulțumesc.

Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 06:06, 16 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal,atat timp cat in contract dezvoltatorul si-a asumat responabilitatea asigurarii bransamentelor la utilitati,nu ar trebui sa va faceti probleme
Dacă eu devin proprietar mai devine obligatia dezvoltatorului de a ma racorda la utilități? Am citit aici pe forum ca foarte multe tepe au existat din acest punct de vedere și ca foarte mulți noi proprietari au cheltuit sume foarte mari pentru a se racorda la energie electrica.
Sa înțeleg ca între timp sa mai schimbat legea și nu mai e asa de permisiva?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a schimbat legea, da, și teoretic nu puteți avea surprize:
[ link extern ] /

Vă ajută și antecontractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezvoltator racordare energie electrică imobil credit ipotecar Ion Oana M. Ion Oana M. Bună ziua. Suntem în proces de achiziție a unui imobil (casă și curte). A fost achitat avansul, urmând ca restul sumei să fie plătit prin credit ... (vezi toată discuția)
Racordare la reteau electrica apartament bloc + trimitere in judecata dezvoltator kompera kompera Buna ziua, Din 2015 ma numar printre cei care au trecut in contract \"apartament cu toate utilitatile\". Asa este, insa curentul electric si acum este in ... (vezi toată discuția)
Problema bransare curent electric, de 2 ani tot asteptam sa vina enel-ul mircea2022 mircea2022 Buna ziua, am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Am cumparat un apartament intr-un bloc nou acum 2 ani aproximativ. Pana in prezent nu suntem bransati ... (vezi toată discuția)