avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... explicatii ptr o succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

explicatii ptr o succesiune

va rog daca se poate sa ma lamuriti : daca sunt 2 frati care au dreptul la casa parinteasaca si unul din frati a decedat iar cei 2 copii ai lui nu au pretentii la nimic vor sa cedeze partea lor ,nefiind succesiunea facuta , as vrea sa stiu ce costuri implica acest lucru si daca acest lucru se poate rezolva intr-o zi.
Trebuie sa mergeti la notar pentru dezbaterea succesiunii impreuna cu nepotii dvs. care vor da cate o declaratie de renuntare la succesiune.
multumesc pentru raspuns ,dar mai este o problema fratele care este in viata spune ca el are acte si ca sucesiunea este facuta , averea fiind impartita pe jumatate ,cei de la primarie spun ca succesiunea nu este facuta.Daca fratele are dreptate si succesiunea este facuta ce se poate face acum cand nepotii vor sa renunte la tot?
m-ar intersa din punct de vedere financiar mai mult cat ar costa sau mai bine zis care sunt cheltuielile care se fac de obicei .Multumesc ptr raspuns
Cand a decedat fratele? Inainte sau dupa parinti? Ambii parinti au decedat?
fratele a decedat dupa ce au decedat ambii parinti
Intr-adevar ar putea succesiunea sa fie facuta si sa nu se fi dus sa se inregistreze la primarie. Cereti actele de la fratele in viata si vedeti exact ce s-a dezbatut. Daca succesiunea este facuta, atunci trebuie mai intai dezbatuta succesiunea si dupa fratele care a murit.

Alte discuții în legătură

Moștenire Rzsolt Rzsolt Bună ziua. Intrebarea este pentru părinții mei. Părinții mei locuiesc de 25 de ani la casa părintească. Fratii tatălui acum vor să ceară partea lor. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)
Nora fara copii poate mostenii averea socrilor? matei petru matei petru Parinti decedati, urmasi trei copii. Ulterior un copil moare, fara a avea descendenti doar sotie supravietuitoare. Cei doi fii in viata, au acceptat prin ... (vezi toată discuția)