avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal valabil ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal valabil ?

buna ziua
Acum 5 saptamani am avut " o intalnire " cu politia rutiera ....am parcat pe un teren neamenajat, pol a spus ca sunt pe trotuar, ne-am contrazis...ei mi-au intocmit proces vb si mi-au dat avertisment + 3 puncte de penalizare.Am refuzat sa semnez pr vb si am plecat...m-am reintalnit cu politistul la sediul pol rutiere si el mi-a dat pur si simplu procesul vb pe care figura un martor
Intrebare : daca nu am semnat procesul vb si nici nu l-am primit prin posta ( n-aveau cum sa mi-l trimita ca e la mine ) dupa 30 zile de la intocmirea lui el nu este nul Pot scapa de cele 3 punvte penalizare ... cum dovedesc ca nu am primit pr vb
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:53, 28 Aprilie 2009
Art. 14. din OUG 2/2001 arat ca executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
Daca a trecut termenul respectiv urmeaza sa fiormulati o cerere la judecatorie penmtru a se constata acest lucru, insa efectul nu este decit in privinta amenzii pentru ounctele de penalizare trebuie sa contestati procesul verbal de contraventie pentru netemeinicie si nelegalitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal adrian10 adrian10 Buna ziua Am parcat masina pe un teren (pamant neamenajat) pe care parcheaza toate masinile din zona.Politia rutiera mi-a dat avertisment dar a dispus ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare detrei detrei Buna ziua, Situatia este urmatoarea: in data de [b]20.03.2008 [/b]un agent al politiei comunitare a pozat masina care era parcata neregulamentar. Pe data ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare pe trotuar in fata casei, distanta peste 1,5 m Dia42 Dia42 Buna, tuturor! In 20.oct.primesc un plic de la Pol.locala Craiova, care contine un PV incheiat in 10.10.2025 de un agent constatator...., toate datele ... (vezi toată discuția)