avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restituirea drepturilor salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restituirea drepturilor salariale

In anul 2009, eram angajata a unei institutii publice pe post de contabil, cand, am absolvit Universitatea Spiru Haret .Am prezentat la serviciu adeverinta eliberata de catre aceasta. In acelasi an, mi s-a schimbat functia in economist. In anul 2010, universitatea mi-a eliberat o noua adeverinta pe care este specificat ca este valabila pana la eliberarea diplomei. Cand am vazut ca scandalul cu Spiru Haret ia amploare, am dat universitatea in judecata, iar in anul 2011 am depus la serviciu un certificat de grefa care dovedea acest lucru. Cu toate acestea, in 2012, am fost trecuta inapoi pe post de contabil, cu promisiunea ca atunci cand voi aduce diploma de licenta voi primi banii inapoi pe perioada in care am fost *retrogradata*. Acum am dus diploma castigata in instanta, dar cei de la serviciu imi spun ca nu e legal sa-mi dea banii inapoi, intrucat data eliberarii este 05.03.2014(desi scrie clar ca am sustinut licenta in iulie 2009. Va rog daca ma. puteti ajuta cu vreun sfat. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:24, 25 Martie 2014
Daca nu aveti o hartie de la serviciu oficiala prin care vi se promite diferenta la salariu s-ar putea sa nu aveti dovada pentru a cere acei bani.
Insa puteti initia o actiune in instanta prin care sa cereti constatarea imprejurarilor prin care s-a schimbat incadrarea si sa dovediti ca s-a facut abuziv, astfel cerand instantei sa constate si sa dea o hotarare definitiva prin care sa puteti primi diferenta pecuniara cuvenita, mai ales daca dovediti ca ati lucrat pe post de economist fiind totusi retribuita cu salariul mai mic de pe post de contabil.
Mai conteaza si ce hartii ati semnat la serviciu.
Daca nu reusiti pe cale amibila sa recuperati diferenta de salariu atunci mergeti la instanta, insa cu probe concrete (eventual cu inscrisuri si martori) ce pot sa va sustina cauza.
Succes !
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2014
Mihail_POPA, utilizator
Nu are nicio relevanta data eliberarii diplomei.

Schimbarea pe postul de contabil , in baza a ce document s-a efectuat?
In primul rand, multumesc pt.raspuns.
Schimbarea functiei s-a facut in baza unui act aditional pe care din pacate, l-am semnat.
Multumesc pt.raspuns.
In acest caz, va fi foarte greu sa obtineti din urma ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare diploma de licenta de la universitatea spiru haret Nimi Nimi Buna ziua, Sunt absolvent al Facultatii de Drept si Administratie Publica din Bucuresti,specializarea Drept,din cadrul Universitatii Spiru Haret,durata ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea diplomei de licenta OlaruPetolela OlaruPetolela Am absolvit Facultatea de drept si administratie publica-specializarea drept, din cadrul Universitatii Spiru Haret, promotia 2009, la ID, perioada studiilor 4 ... (vezi toată discuția)
Diplomele de licenta eliberate de universitatea "spiru haret" educatoarea educatoarea Scandalul la zi intre licentiatii Universitatii \"Spiru Haret\" si aceasta universitate, MECTS si Universitatea \"Spiru Haret\" referitor la nerecunoasterea ... (vezi toată discuția)