am nevoie de material consultativ, cazuri, pareri ...in legatura cu promisiunea "de a face"
ma intereseaza daca poate fi atacata persoana care nu si-a onorat promisiunea avand in vedere doar proba cu martori
caz concret: ma prezint cu o persoana la directorul unei banci...ii explica ca doresc sa cedez partile sociale persoanei respective si in acest caz as dori ca un bilet la ordin semnat de mine as dori sa-l inlocuiasca cu unul semnat de noul asociat. SE POATE? am intrebat eu... DA! a raspuns directorul...Mergeti, faceti actele si veniti inapoi dupa ce ati facut demersurile...vom inlocui biletul la ordin. OK...ulterior a refuzat motivand ca banca trebuia sa fie instiintata si sa-si dea acordul in legatura cu modificarea ...
Daca nu era de acord si nu imi promitea ca va schimba BO nu ma retrageam din societate pana nu aveam o solutie in legatura cu debitul societatii la banca. Acum am ramas "agatat" cu un risc in calitate de avalist si nici nu mai pot controla sau dispune de societate...
Partile sociale: daca doriti sa le cedati, atunci puteti face un contract de cesiune in acest sens.
Biletul la ordin: indeplineste functia de instrument de plata si de titlu de credit, el putand fi utilizat pentru garantarea unor tranzactii financiare internationale.
Acesta contine una din conditii: promisiunea expresa si neconditionata a emitentului de a plati o anumita suma de bani;
In situatia dvs eu consider ca este posibila doar efectuarea unui contract de cesiune pentru partile sociale pe care doriti sa le cedati.
Cel mai bine , pt. dumneavoastra era daca faceati, anterior cesiunii, o adresa catre banca prin care o incunostiintati despre intentia dumneavoastra si solicitati un raspuns scris din partea ei.
Aveati astfel acoperire. In acest caz fiind un raport comercial este admisa si proba cu martori, in cazul in care intentati actiune impotriva directorului pt. respectarea promisiunii cu daune interese.
Incercati sa-i puneti in vedere acest aspect , poate cedeaza .
Incercati si cu Protectia consumatorului, incepe sa fie sperietoarea bancilor.