avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Numire curator minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Numire curator minor

Buna ziua. As dori sa aflu cine numeste curatorul pt. copilul minor, sub 14 ani. De la notar mi s-a spus ca Autoritatea Tutelara face aceatsa numire, iar de aici am fost trimisa la instanta.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:34, 25 Martie 2014
Curatorul este instituit de instanta de tutela, de regula instanta de la domiciliul persoanei reprezentate, Judecatoria.
Daca aveti nevoie de curator pt un anumit act juridic la notariat, acesta va fi numit de Autoritatea Tutelara la solicitarea notarului.

Daca copilul este lipsit de autoritatea parinteasca, atunci instanta de tutela este cea care este in drept sa ii numeasca un tutore.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de interdictie judecatoreasca OlteanuCoca OlteanuCoca Familia doreste sa obtina o interdictie judecatoreasca pentru un membru al familiei care sufera de schizofrenie paranoida si care a dat in judecata citeva ... (vezi toată discuția)
Dac proprietara unui apartament este inregistrata cu probleme psihice cum poate sa vanda ap? eu12345 eu12345 Buna ziua, am inteles ca, in acest caz, este nevoie de un tutore. Care sunt demersurile necesare pentru desemnarea unui tutore, ce inseamna tutore? Va ... (vezi toată discuția)
Mostenire, transfer proprietate bunic - nepot minor aleluia2015 aleluia2015 Buna ziua, in calitate de bunic pot trece casa pe numele nepoatei care are 5 ani.? Multumesc (vezi toată discuția)