avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ TEHNIC...AJUTOR!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ TEHNIC...AJUTOR!!!

Buna ziua,

Va rog frumos daca stie cineva sa-mi explice clar care sunt pasii ce trebuie urmati pentru procedura de somaj tehnic: ce va trebui sa fac cu carnetele de munca ale salariatilor, care sunt la sediul firmei, ce sa scriu in ele (se predau cumva la ITMB?); se poate intra in somaj tehnic cu suspendarea partiala a activitatii (conducerea dorind sa intram in somaj tehnic pe bucati, pe rand)?...mai exact ce ar trebui sa fac, ce acte sa intocmesc?

Va multumesc mult de tot, si astept un raspuns cat mai repede daca se poate!!!
Cel mai recent răspuns: Vioreld , utilizator 15:44, 21 Mai 2009
Pe perioada intreruperii temporare a activitatii angajatorului se suspenda contractele de munca ale angajatilor. Trebuie facute decizii de suspendare pe perioada intreruperii temporare si depuse la Inspectoratul de munca. Art. 52 ,53 din Codul muncii nu precizeaza daca este vorba de activitatea in intregul ei sau de doar de o parte a acesteia .Din textul de lege ar rezulta faptul ca este vorba de intreaga activitate a angajatorului.La finele perioadei de intrerupere a activitatii se emit pentru salariati decizii de revenire .
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2009
Sorin Susca, Consilier juridic
Multumesc pentru informatie, am aflat de la ITM ca nu se specifica suspendarea totala sau partiala (deci, care se doreste), dar nu stiu ce sa fac cu carnetele de munca, daca se completeaza ceva in ele sau nu.
Multumesc inca o data!
As dori sa aflu daca este necesar preaviz(daca da, cate zile) pentru somaj tehnic?
Va multumesc!
1. Avand in vedere aplicarea neunitara a legilor la nivelul ITM-urilor eu zic sa luati legatura cu ITM de care apartineti si sa va spune ce si cum sa faceti. Este si datoria si obligatia lor legala sa va acorde consultatie de specialitate.
2. La suspendarea CIM nu este nevoie de preaviz.
3. Pentru a intra in somaj tehnic trebuie o hotarare a administratiei unitatii in care se arata motivul si perioada de somaj tehnic precum si sectoarele care isi intrerup activitatea.
Va multumesc dl. Tudor.

Alte discuții în legătură

Urgent contributii somaj tehnic marinamarilena marinamarilena am depus la ITM documentatia necesara pentru somaj tehnic , conf, OUG 28/2009, adica scutite d plata contributiilor la buget, atat pentru angajator cat si ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate CVASI CVASI 1. In cazul suspendarii activitatii este de ajuns depunerea unui act aditional la ITM cu suspendarea ctr. de munca a salariatului sau trebuie facuta decizie de ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ursuletroz ursuletroz Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in cazul trimiterii in somaj tehnic a unor angajati, este necesar ca in nota explicativa depusa la ITM ... (vezi toată discuția)