avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie dupa intreruperea CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie dupa intreruperea CCC

Buna ziua! Sunt in concediu de maternitate pentru doi ani si vreau sa ma intorc la munca mai repede cu 6 luni (fetita mea are 1 an si 6 luni) doar ca nu la vechiul loc de munca. Intrebarea mea este care este procedura? Trebuie sa fac o cerere la actualul angajator pentru a ma reintoarce la munca dupa care sa depun dosarul pentru stimulentul de insertie si apoi imi dau demisia la zi ? Sau cum?

Multumesc de raspuns!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:55, 26 Martie 2014
1. Dvs. nu sunteti in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ci sunteti in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani.

2. - Puteti incheia un contract individual de munca (CIM) cu noul angajator chiar inainte de a inceta CIM cu fostul angajator.
- Cu o copie dupa CIM va duceti la Primarie (unde ati depus actele pentru indemnizatia pentru CCC), solicitati suspendarea platii indemnizatiei si plata stimulentului de insertie de 5oo lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

3. - Apoi faceti o cerere catre fostul angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIMsi reluarea activitatii.
- Apoi faceti o alta cerere de incetarea a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) cu aceeasi data cu care solicitati incetarea suspendarii CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie anymaryh anymaryh Buna ziua! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: o salariata care tocmai a nascut, se afla in concediu medical sarcina si leuzie, cu mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuiesc facuti la renuntarea la concediul de crestere copil si angajarea in alt loc de munca florisecuiu florisecuiu eu nrmal in februarie 2012 ar trebui sa in cep munca dar am fost la un interviu la alta firma si de la 1 .12.2011 am fost acceptata sa-mi incep activitatea ... (vezi toată discuția)
Mai pot solicita concediu de crestere a copilului? mmusatinul mmusatinul In luna mai 2012, dupa terminarea concediului de maternitate si lauzie, m-am intors imediat la serviciu si am solicitat stimulentul de insertie. Acum as dori ... (vezi toată discuția)