avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Informatii de interes public
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Informatii de interes public

din continutul L 544/2001 cat si a metodologiei de aplicare a legii, se prevede faptul ca "informatiile de interese public altele decat cele care se publica din oficiu" vor putea fi obtinute printr-o adresa comunicata institutie in cauza. (art 6 din lege si art 13 din metodologie)

1. urmatoarele solicitari ar reprezinta informatii de interes public, tinand cont ca solicitantul fiind si titularul informatiilor solicitate?

- informatii cu privire la registrul contribuabililor activi / inactivi
- fise sintetica in baza cnp-ului / cif-ului (titular)
- documente(inscrisuri) din dosarul contribuabilului(decizii, orice alte documente prezente in dosar )
- informatii cu privire la modul in care se poate activa/ inactiva, radia un dosar al unui contribuabil

2. care ar fi mai apropiata scopului de a obtine informatiile mai sus mentionate, L privind liberul accesul la informatii de interes public sau legea contenciosului administrativ.

informatiile se doresc a fi obtinute de la o agentie anaf dintr-un alt judet, in momentul la agentia unde isi are domiciliul persoana nu poate obtine aceste informatii pt ca nu exista dosarul fizic.
Cel mai recent răspuns: advsys , utilizator 13:35, 26 Martie 2014
Din enumerarea dumneavoastra, cred ca o perte sunt informatii de interes public iar altele sunt informaţii care intra sub incidenţa art. 11 privind secretul fiscal din Codul de procedură fiscală.
Dar daca titularul/asociatul in firma solicita aceste informatii, lui trebuie sa i se dea fara a se pune problema aplicarii legii 544 sau sa i se aplice conditia secretului fiscal. In caz de refuz aveti in lege procedura de urmat.
Multumesc,

cu siguranta urmatoare procedura ar fi ceea legala, in cazul refuzului institutiei

intre timp a fost modificat si art 11 din codul de procedura fiscala - oug 8/2014

1. La articolul 11, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Informatiile referitoare la impozite, taxe, contributii si alte sume datorate bugetului general consolidat pot fi transmise:
a) autoritatilor publice, in scopul indeplinirii obligatiilor prevazute de lege;
b) autoritatilor fiscale ale altor tari, in conditii de reciprocitate in baza unor conventii;
c) autoritatilor judiciare competente, potrivit legii;
d) oricarui solicitant, cu acordul scris al contribuabilului in cauza;
e) in alte cazuri prevazute de lege

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Secretul profesional dorels dorels Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca agentul fiscal poate da informatii despre un contribuabil unei terte persoane, precum si actul normativ care ... (vezi toată discuția)
Platitor de impozit casa meryliv meryliv Buna seara, Cum as putea sa aflu daca o persoana are in proprietatea sa un imobil, acesta nefiind din Bucuresti. Se poate afla de la Posta Romana din ... (vezi toată discuția)
Somatii si titluri executorii cu confirmare de primire WALINA WALINA Lucrez la primarie si am facut somatii si titluri executorii cu confirmare de primire catre contribuabili,urmeaza poprirea. Vreau sa stiu daca mi se poate ... (vezi toată discuția)