avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatul in cfp, cat timp apare asigurat in sistem
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatul in cfp, cat timp apare asigurat in sistem

Buna ziua,
persoana in cauza detine card european, pana la sfarsitul lunii februarie 2014 era angajata. Momenta se afla in concediu fara plata. Pana cat timp figureaza ca si asigurat in sistem? trebuie mers la ANAF, pentru calcularea cotizatiei lunare?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 31 Martie 2014
In perioada cat se afla in C.F.P. un salariat este neasigurat din punct de vedere al asigurarilor sociale de stat, inclusiv cele de sanatate.
Perioada de CFP nu constituie stagiu de cotizare la somaj, pensie si asigurarile de sanatate, precum nici vechime in munca.

Pe perioada CFP un salariat nu este asigurat in niciunul din sistemele de asigurari mentionate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime si spor de vechime AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Cand se calculeaza anii lucrati din cartea de munca pentru a i se acorda sporul de vechime in functie de anii lucrati se scad zilele de fara plata? Sau ele nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ALE20 ALE20 As dori sa stiu cine va plati(si pentru cat timp) asigurarile de sanatate si cotizatia la pensii daca,pentru a lucra in strainatate,o persoana angajata la stat ... (vezi toată discuția)
Cfs impus de societate adinozaur1 adinozaur1 Spuneti-mi va rog, daca societatea este cea initiatoare a CFS-ului ce se intampla cu asigurarea de sanatate pentru acea perioada? Angajatul benefciaza de ... (vezi toată discuția)