avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Lichidarea comunitatii de bunuri apartament ipotecat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Lichidarea comunitatii de bunuri apartament ipotecat

Buna ziua,
Am contractat in 2008 un credit ipotecar impreuna cu sotul meu prin care am cumparat un apartament. Anul acesta am divortat si dorim sa facem partajul si sa il scot pe fostul meu sot de la cartea funciara ca fiind proprietar dar sa ramana in credit. Sotul meu este de acord cu aceasta situatie provizorie pana ce eu indeplinescu conditiile impuse de banca pentru a prelua creditul printr-un act de novatie(in prezent fostul meu sot are calitatea de imprumutat in credit iar eu sunt codebitor, ambii fiind proprietari cf at de vanzare -cumparare). Va rog sa imi spuneti daca se poate face la notar un act de lichidarea a comunitatii de bunuri in care sotul meu sa renunte la dreptul de proprietate dar sa ramana in credit ca titular iar eu sa imi asum obligatia de a plati integral rata la casa. Se poate in baza acestui act notarial ca sotul meu sa fie scos de la cartea funciara si sa nu mai figureze ca proprietar?
Fostul meu sot doreste incasarea unei sume pentru plata chiriei de la locul de munca iar pentru aceasta nu trebuie sa figureze ca proprietar.
multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:57, 26 Martie 2014
Da, puteti face partajul la notar.
multumesc pentru rapuns.intrebarea era daca putem face partajul la notar in conditiile precizate.multumesc
De aia v-am trimis la notar pt ca puteti.
Cf contractului incheiat cu banca nu aveti voie sa instrainati casa si nici sa il grevati. Partajul nu e o instrainare. Deocamdata nu vreti nicio modificare in contractul de credit, ipoteca ramane deci chiar nu vad unde ar fi problema.
Declaratia ca veti plati dvs rata o dati separat. Nu va avea valoare decat intre parati, nu in fata bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Partaj prima casa1 scoatere codebitor toma1983 toma1983 Buna ziua, Trecand direct la subiect, problema mea este urmatoare: am divortat si am impreuna cu fosta sotie un apartament cumparat cu prima casa 1. Am ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)