Mama a decedat in nov. 2008 si am cerut retranscrierea contractului pe numele meu, eu fiind trecut in contract de 53 de ani. Spre surprinderea mea, Primaria sect. 3 nu este de acord cu retanscrierea pe numele meu, pe motiv ca am spatiu excedentar.Consider un abuz clar al primariei contra intereselor personale intrucat eu nu solicit casa de la primarie ci doar retranscrierea contractutlui pe numele meu. Cei de la DAFI imi spun ca am dreptul acesta, primaria zice ca nu, ca asa scrie in OUG 40/99 ca nu am dreptul decat la o camera cf. Anexei 1, dar ignorand complet art. 12 litera b si Legea 114/96 art. 27.
Familia mea locuieste acolo din 1940 si mai mult revendic casa imreuna cu fratele meu cf. L10/2001
In acest caz rog sa fiu indrumat ce sa fac pt. ca nu am bani si timp de pierdut prin tribunale sa ma judec cu primaria. Exista vre-o solutie?
Nu am ce sa mostenesc de la mama asa ca nu vad de ce trebuie sa dezbat succesiunea si sa trec contractul la masa succesorala. Eu nu doresc decat ca acest contract sa fie trecut pe numele meu asa cum este legal
nu treci contractul la masa .. ci dreptul generat de acel contract ...
Dezbaterea succesiuni serveste la transmisiunea dreptului mamei dvs. la succesor .. adica la dvs. ..
Dezbaterea succesiunii inseamna ca sunteti de acord ca aceste drepturi succesorale sa intre in patrimoniul dvs.
stimate 'francois',
ceva nu "bate" in expunerea dumneavoastra - deci inteleg ca aveti dosar in revendicare pentru imobil pe l.10/2001, imobil din care face parte si apartamentul in care ati locuit cu defuncta dumneavoastra mama. deci la primarie au dosarul dumneavoastra de revendicare si contractul dumneavoastra de chirie pentru un apartament din casa - si dumneavoastra spuneti ca ei nu vor sa va incheie un contrct de inchiriere pentru apartament ca ati avea spatiu excedentar?
adica ce incercati sa sugerati - ca vor sa va evacueze din imobilul pe care il revendicati?
mai mult - sustineti ca nu aveti ce mosteni de la mama dumneavoastra. ea nu era proprietara sau cel putin copropietara a imobilului revendicat? daca da, aveti ce mosteni de la mama, caci daca renuntati la mostenire atunci renuntati si la dreptul de a revendica aceasta casa.
Revendicarea este din partea tatalui meu si nu a mamei(bunicul din partea tataalui),pt. ca mama a fost pensionara de urmas dupa tata si cu certificat de handicap sever cardiac fiind in intretinerea mea exclusiva.
Eu nu cer decat respectarea dreptului meu de retranscriere a contractului pe numele meu cf. L 114/1996 art.27,lit. b si a OUG 40/1999, art 12,lit b.
Primaria sect.3 invoca L10/2001 art. 21 alin 5 unde se spune ca
"Sub sancţiunea nulităţii absolute, până la soluţionarea procedurilor administrative şi, după caz, judiciare, generate de prezenta lege, este interzisă înstrăinarea, concesionarea, locaţia de gestiune, asocierea în participaţiune, ipotecarea, locaţiunea, precum şi orice închiriere sau subînchiriere în beneficiul unui nou chiriaş, schimbarea destinaţiei, grevarea sub orice formă a bunurilor imobile - terenuri şi/sau construcţii notificate potrivit prevederilor prezentei legi. Eu nu sunt un nou chirias pt. ca locuiesc acolo de 53 de ani fiind tot timpul in contract iar chiria s-a platit la nivelul salariului meu.
Deasemenea ei invoca ca as beneficia de drepturi mai favorabile cf art. 71 din L.114/1996, ceea ce nu e cazul.
Eu nu cer casa de la primarie ci doar retranscriere pe numele meu al contractului, statul roman nu mi-a dat ,ci mi-a luat casa , asa ca doresc sa se respecte dreptul meu lefgal. Cei de la DAFI imi dau dreptate dar se impiedica de negatia prim. sect, 3
Ce trebuie sa fac in acest caz, fara a ma jueca cu cei de la primarie?
Mostenitori
lulus
bunica mea a decedat in 1992, iar dupa decesul ei nu s-a facut succesiunea, mostenitorii fiind cei 7 copii. In 2000 mama mea a demarat renovarea unei magazii ... (vezi toată discuția)
Succesiune
BoangherMihaela
buna ziua.spuneti-mi va rog frumos daca sotul a decedat si nu si-a cerut o bucata de pamant ce il avea mostenire de la bunica lui eu ca sotie pot sa-l pun in ... (vezi toată discuția)