avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lmprumut intre 2 firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lmprumut intre 2 firme

sunt asociat- administrator la o firma,iar la cealalta sunt asociat -administrator cu procura;
firma 1 imprumuta firma 2 cu 5.000 lei ;cum se face contractul de imprumut?
la firma 1 ,celalat asociat imprumuta firma cu diferite sume :firma este nou infiintata si nu are deocamdata incasari;
ce fel de acte trebuie sa intocmesc??
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:20, 27 Martie 2014
ciobanc a scris:
cum se face contractul de imprumut?

Un banal contract de imprumut, cu partile, obiectul, durata, obligatiile, clauze finale, semnaturi
Apoi in baza contractului dispozitie de plata prin caserie daca este vorba de pers fizica sau suma prin banca eventual.

P.S. Atentie la legalitatea imprumutului intre 2 pers juridice. Pers juridica se infiinteaza in scopul de a face profit, nu acte de caritate, respectiv imprumuturi (fara dobanda, iar pentru cele cu dobanda trebuie sa fie autorizata). Mai bine intre firme cautati alte solutii (consultati contabilul).
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2014
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut societati soniarina soniarina Exista vreo posibilitate legala prin care o persoana juridica o poate imprumuta pe alta, desigur fara ca imprumutatoarea sa fie institutie de credit? Speta: ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre firme ade31 ade31 Buna seara, Am cautat prin forum si n-am gasit un raspuns concret si actual la aceasta intrebare: se poate incheia un contract de imprumut (bani) intre doua ... (vezi toată discuția)
Imprumut firma Alex28 Alex28 Sunt asociat unic si administrator al unui srl. Vreau sa imprumut firma cu o suma, pe care sa mi-o returneze dupa un anumit timp (cu sau fara dobanda). Cum pot ... (vezi toată discuția)