avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE

Vreau sa imi dau demisia de la locul de munca.As respecta preavizul de 20 de zile prevazut in contract, insa, patronii s-au purtat foarte urat cu toti cei ce si-au dat demisia pe toata perioada preavizului(i-au injurat, i-au pus sa faca si altceva in afara ce ceea ce presupune functia pe care o aveau....de exemplu: sa ii spele masina, el fiind angajat ca si bucatar)...ceea ce sigur se va intampla si in cazul meu.Motivul demisiei: cei ce au plecat nu au fost inlocuiti deloc sau, cel putin, nu cu succes, ceea ce presupune un efort mai mare pentru toti cei ce au mai ramas.Precizez ca nu vreau sa ma imbolnavesc pe perioada preavizului de stres sau sa risc sa fiu luat la bataie si de aceea vreau sa va intreb daca nu cumva as putea profita de un anume lucru: cand cineva isi da demisia am observat ca nu se da numar de inregistrare si o copie a acesteia, ci pur si simplu se rataceste pe undeva printre acte.....Astfel, cum imi poate demonstra daca eu plec azi si-i las pe birou demisia datata cu 20 de zile anterior....avand in vedere ca statele de plata se semneaza foarteeeeeeeeeeeee rar( cel putin cu diferenta de 2-3 luni) si condica de prezenta nu exista.Sau, ce alta varianta as avea sa scap fara preaviz....Si, E ADEVARAT CA POT STA DOAR 4 ORE LA SERVICI IN PERIOADA DE PREAVIZ IN LOC DE 8?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:17, 27 Martie 2014
Depuneti cererea cu DEMISIA in doua exemplare, un exemplar sa ramana la ei iar celalalt sa vi-l inapoieze INREGISTRAT.
Nu va temeti de injurii sau de alte chestii, caci nu s-au desfiintat organele abilitate care sa va apere de aceste "mizerii" din partea sefilor
bogdaner a scris:

.... ...Astfel, cum imi poate demonstra daca eu plec azi si-i las pe birou demisia datata cu 20 de zile anterior....avand in vedere ca statele de plata se semneaza foarteeeeeeeeeeeee rar( cel putin cu diferenta de 2-3 luni) si condica de prezenta nu exista.Sau, ce alta varianta as avea sa scap fara preaviz....Si, E ADEVARAT CA POT STA DOAR 4 ORE LA SERVICI IN PERIOADA DE PREAVIZ IN LOC DE 8?

Multumesc anticipat!


1. Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

Prin urmare, se poate face dovada la ce spuneti dvs cu lasatul demisiei.

2. Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m. ...

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.

3. Reducerea timpului de munca in perioada de preaviz este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia ori in c.i.m.

4. O varianta fara preaviz , este incetarea c.i.m. cu acordul partilor sau incetarea c.i.m. prin demisie fara preaviz, potrivit art.81 alin.8 C.mun. - Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu acordul ambelor parti gabrielion gabrielion Obligatii si drepturi ambele parti.Daca se poate,doresc un raspuns detaliat.Va multumesc mult! (vezi toată discuția)
Preaviz Roxa0 Roxa0 Buna seara, In cazul demisiei este posibil sa nu merg la serviciu in perioada de preaviz? Sau daca merg, pot sa merg la program mai scurt? Ce spune ... (vezi toată discuția)
Demisie cu art 55 lit b Florygociu Florygociu As vrea sa stiu daca s-a încheiat cu art 55 lit b sunt obligata sa stau in preaviz 20 zile?sau pot sa stau in preaviz cu concediu fara plata?nu pot sa ma mai ... (vezi toată discuția)