avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cota de participare la profit a salariatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cota de participare la profit a salariatilor

Buna ziua.
Va rog puteti sa ma lamuriti intr-o problema. Anul trecut incepand cu data de 01.10.2008 datorita faptului ca s-a luat o hotarare in Consiliul Local prin care a fost reziliat un contract de concesiune cu privire la un serviciu de prestari de servicii incheiat intre CL si societatea noastra, tot personalul angajat la data respectiva a fost " transferat " in baza art. 169 din CM la noua societate cu care s-a incheiat contractul de concesiune avand acelasi obiect. Mentionez ca vechea societate este o societate cu capital integral de stat si exista si acum dar are un alt obiect de activitate.
Intrebarea mea este urmatoarea : daca societatea la care am lucrat pina in 01.10.2008 a incheiat anul 2008 cu profit nu este normal ca si noi fostii angajati sa beneficiem de cota de participare la profit care se acorda salariatilor in limita a 10 % conform ordonantei 64 / 2001 si a ordinului MF nr. 144/2005 ? mai ales ca profitul care s-a realizat a fost datorita activitatii prestate de societate in perioada 01.01.2008 - 01.10.2008, in restul lunilor care au mai ramas pana la sfarsitul anului , societatea nu a mai avut profit.sau a fost foarte mic.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: argos1 , utilizator 14:37, 28 Aprilie 2009
Art. 1. - (1) Începând cu exerciţiul financiar al anului 2001 la societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi la regiile autonome profitul contabil rămas după deducerea impozitului pe profit se repartizează pe următoarele destinaţii, dacă prin legi speciale nu se prevede altfel:
a) rezerve legale;
b) acoperirea pierderilor contabile din anii precedenţi;
c) alte rezerve constituite ca surse proprii de finanţare, aferente profitului rezultat din vânzări de active, respectiv, aferente facilităţilor fiscale la impozitul pe profit;
d) alte repartizări prevăzute de lege;
e) până la 10% pentru participarea salariaţilor la profit;
f) minimum 50% vărsăminte la bugetul de stat sau local, în cazul regiilor autonome, ori dividende în cazul societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor comerciale cu capital integral sau majoritar de stat;
g) profitul nerepartizat pe destinaţiile prevăzute la lit. a)-f) se repartizează la alte rezerve şi constituie sursa proprie de finanţare. O 64/2001
Puteti, in calitate de asociati , sa solicitati conducerii unitatii lamuriri privitoare la modul de repartizare al profitului .
Noi nu suntem asociati suntem fostii salariati. Societatea in cauza este asa cum am mentionat anterior cu capital integral de stat, unicul actionar fiind Consiliul Local. Conform art. 1 litera e) se poate repartiza pina la 10 % din profit pentru participarea salariatilor la profit. Intrebarea era daca noi ( fostii salariati ) putem sa mai beneficiem de aceasta cota din profit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare venit deltaco deltaco In cazul in care venitul din dividende este distribuit angajatilor ca si participare la profit, sumele se mai impoziteaza si ca venit al acestora? (vezi toată discuția)
Acordare prime serbanm serbanm Bună ziua Vă rog să-mi comunicaţi baza legală pentru acordarea primelor salariale în cadrul societăţilor comerciale cu capital majoritar de ... (vezi toată discuția)
Dividende - cui i se cuvin? andra10 andra10 As vrea sa va aflu pararea in urmatoarea problema: O societate pe actiuni inchisa a realizat profit atat in 2006 cat si in 2007. La aprobarea situatiilor ... (vezi toată discuția)