avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Mutare gard in baza Legii 50/1991 Art. 11 alin. 1 pct. ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Mutare gard in baza Legii 50/1991 Art. 11 alin. 1 pct. a

Buna ziua,

Sunt proprietarul unei case. In urma masuratorilor topografice a rezultat ca pozitia gardului este incorecta. As vrea sa retrag gardul (spre interiorul proprietatii) pe pozitia corecta conform specificatiilor topografului.

Mentionez ca este vorba despre un gard din plasa de metal, cu stalpi metalici iar terenul de pe care intentionez sa fac retragerea este un spatiu verde (domeniu public).

Intrebarea mea este: am nevoie de autorizatie de construire pentru a face aceasta operatiune, sau se aplica prevederile Legii 50/1991 Art. 11 alin. 1 pct. a ?

Art. 11
(1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor:

a) reparaţii la împrejmuiri, acoperişuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora şi materialele din care sunt executate;


Multumesc !
Cel mai recent răspuns: pm_35 , utilizator 18:26, 29 Martie 2014
Puteti retrage gardul daca nu aduceti prejudicii nici unui vecin.
cazacuioana a scris:

Puteti retrage gardul daca nu aduceti prejudicii nici unui vecin.


Multumesc pentru raspuns !

Inteleg ca aceasta e singura conditie ? As vrea sa ma asigur ca nu exista riscul unei amenzi pentru lipsa autorizatiei de construire.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
pm_35, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 50/91 modificata - contraventii vascomstar vascomstar Procesul verbal de constatare al contraventiei (constructie fara autorizatie) si amenda corespunzatoare tin loc de autorizatie de constructie ? (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie gard micutzza10 micutzza10 Buna seara! In cazul in care as vrea sa construiesc un gard(din tabla) pe proprietatea mea, intre mine si vecin am nevoie de autorizatie de constructie? Va ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis buzoiu cristina buzoiu cristina locuiesc in Brasov,Centrul vechi,si as dori sa imi repar acoperisul deoarece imi ploua in casa.Abia acum am facut rost de bani si cine sa il repare,dar ... (vezi toată discuția)