avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru rovinieta
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru rovinieta

Buna ziua,
In 12. 05. 2011 am fost sancţionat contravenţional cu amendă de 250 Ron pentru că nu am avut rovinieta valabila si am achitat in 24 ore 125 Ron (am chitanta de la primarie).
In 28. 03 .2014 am primit o instiintare de la un birou al unui executor judecatoresc, in care sunt instiintat ca trebuie sa platesc 28,00 EUR(contravaloare rovinietei) + 160 Lei(cheltuieli de executare silita).
Cand am platit amenda nu am fost instiintat ca trebuie sa platesc si contravaloarea rovinietei si mi se pare o nedreptate ca dupa 2,5 ani sa vina direct executarea silita, dar trecand peste asta,... inteleg ca trebuie sa dau cei 28 Euro, dar tariful de 160 Lei (cheltuieli aferente procedurii de executare silita) cred ca este foarte mare (chiar jecmanitor) in raport cu veniturile din Romania.
M-a prins si intr-o perioada in care, din motive financiare, de abia imi mai pot trimite copiii la scoala.
Ce pot face sa diminuez tariful de 160 Lei? Pot negocia cu executorul?
Pe langa amenda , contravenientul trebuie sa achite si contravaloarea rovinietei .
Pai asta am aflat, dar am pus doua intrebari, ma asteptam la un raspuns la ele.....
Din pacate si eu am fost in aceeasi situatie, mai mult chiar nu am stiut de acea amenda si acum a vetin poprire pe cont cu 28euro+293lei cheltuieli te executare. In toata aceasta perioada 2011-2014 nu am primit nici macar o singura scrisoare in care sa mi se aduca la cunostinta ca ma judec cu CNADR-ul sau ca as avea o datorie neachitata , am vorbit cu executorul si mi sa spus ca nu au ei ce sa faca si ca e treaba celor de la CNADR, in concluzie a trebuit sa platesc totalul popririi plus taxele bancii 45lei.
Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita amenda rovinieta cristina1993 cristina1993 la inceputul lunii decembrie 2010 am fost sanctionat de un agent al CNADR pt ca am circulat fara rovinieta. am platit amenda si tariful de despagubire. la o ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta simoc_adina simoc_adina Buna ziua Asi dorii o lamurire in privinta unor amenzi de rovinieta din anul 2011. Am circulat timp de 6 luni (iulie - decembrie ) fara rovinieta, din ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru taxa de despagubire neplatita LucaMoise LucaMoise Buna ziua. in primavara acestui an, sotia mea s-a dus la ANAF pentru a-si plati taxele, ocazie cu care a aflat ca are o amenda neplatita pentru lipsa ... (vezi toată discuția)