avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune recuperare taxa auto, cerere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune recuperare taxa auto, cerere anulata-reexaminare admisa-formare alt dosar-prescrierea actiunii

Buna ziua, am formulat actiune impotriva AFM Bucuresti si Anaf in vederea recuperarii taxei auto in decembrie anul 2013. Taxa a fost platita in 2008. Intrucat nu au gasit taxa judiciara de timbru desi eu am dovada receptionarii de catre tribunal, mi-au anulat cererea apoi eu am facut cerere de reexaminare demonstrandu-le ca am trimis taxa in termen legal cu confirmare de primire si am depus o copie conforma cu originalul. Mi-au admis cererea de reexaminare si au retrimis cererea completului initial investit insa completul initial investit in marinimia lui a format un nou dosar cu data februarie 2014 iar acum Anaf-ul zice ca s-a prescris actiune in termen de 5 ani de la 1 ianuarie anul urmator datei platii taxei si au dreptate dar eu am introdus actiunea in decembrie 2013 initial si nu e vina mea ca ei au ratacit taxa. Daca aveti o solutie va sunt recunoscator. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MihaiEduard , utilizator 10:41, 11 Mai 2014
Veti putea pune aparari pe respingerea exceptiei prin dovedirea continuitatii cauzei - respectiv pe faptul ca cererea a fost introdusa in termenul legal de 5 ani, ulterior admitandu-se cererea de reexaminare, reintorcand dosarul spre judecata si, subliniind faptul ca renumerotarea dosarului dupa reexaminare, conform procedurii judiciare, nu dovedeste o cerere de recuperare nou-formulata, aceasta vizand acelasi dosar X. Succes!
Va multumesc din suflet pentru ajutor si va urez succes in tot ceea ce intreprindeti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto jacquelline jacquelline In luna decembrie, inainte de a plati taxa auto, am actionat in judecata DGFP si Directia de Imatriculari auto pentru a-mi putea inmatricula autoturismul ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru la instanta de contencios madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, Instanta de judecata dupa depunerea unei actiuni de restituire a timbrului de mediu, comunica reclamantului o adresa prin care ii solicita sa ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar eronata in minus seldom seldom Buna ziua, Azi mi-a venit o comunicare ca trebuie sa achit taxa judiciara de timbru 0 si am drept de contestatie in 3 zile, sub sanctiunea anularii ... (vezi toată discuția)