avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare srl intermediere in asigurari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare srl intermediere in asigurari

buna ziua doresc sa deschid un srl tip microintreprindere cu 3 la suta cota de impozitare din venit.veniturile principale cel putin la inceput o sa fie din intermedierea de asigurari (sunt agent de brokeraj) am observat ca s-a adus ceva modificari la regimul fiscal pentru microintreprinderi cu 3 la suta impozit pe venit.intrebarea ar fi pot sa inermediez asigurari si sa am mai mult de 80 la suta venit pe srl din asigurari cu codul caen 6622.astept un raspuns va multumesc

:( de la 1 ianuarie 2014 firmele care vor sa devina microintreprinderi trebuie sa indeplineasca obligatoriu o noua conditie, pe langa cele deja existente. Mai exact, acestea trebuie sa realizeze venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de peste 80% din veniturile totale, se precizeaza in actul normativ citat.

Cine poate fi microintreprindere?

Ca urmare a modificarilor introduse in Codul fiscal prin OUG nr. 102/2013, iata ce conditii trebuie sa indeplineasca cumulativ firmele pentru a avea statutul de microintreprinderi:

realizeaza venituri, altele decat cele din activitati desfasurate in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital sau in domeniile jocurilor de noroc;
realizeaza venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de peste 80% din veniturile totale;
au realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 65.000 euro;
capitalul social este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale,
nu se afla in dizolvare cu lichidare, inregistrata in registrul comertului sau la instantele judecatoresti.



Buna ziua,

ART. 112^1 Definiţia microîntreprinderii

În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
a) realizează venituri, altele decât cele prevăzute la art. 112^2 alin. (6);
a^1) realizează venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de peste 80% din veniturile totale;
b) *** Abrogat;
c) a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 65.000 euro;
d) capitalul social al acesteia este deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale.
e) nu se află în dizolvare cu lichidare, înregistrată în registrul comerţului sau la instanţele judecătoreşti, potrivit legii.

ART. 112^2 Reguli de aplicare a sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderii
(6) Nu intră sub incidenţa prevederilor prezentului titlu persoanele juridice române care:
a) desfăşoară activităţi în domeniul bancar;
b) desfăşoară activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii;
c) desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc.

Concluzie: puteti sa va declarati microintreprindere deoarece intrati la exceptia de la litera b), adica desfasurati activitati de intermediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentii imobiliare CONSTANTINESCU DOINA CONSTANTINESCU DOINA Agentiile imobiliare care au ca obiect de activitate inchirierea de apartamente pot fi microintreprinderi sau sunt din oficiu platitoare de impozit pe profit? (vezi toată discuția)
Calcul impozit venit Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca o societate are caen executie instalatie electrica deci are in balnata la conturi de venit 704 - venituri din servicii ... (vezi toată discuția)
Cand o firma este platitore de impozit pe venit sau pe profit? analici analici Buna ziua cand o firma este platitore de impozit pe venit si cand este platitoare pe profit? (vezi toată discuția)