avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorie dupa partaj
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorie dupa partaj

Buna ziua
In decembrie 2012 mi-am prins sotia ca ma inseala, in ianuarie 2013 am parasit domiciliul si m-am mutat inapoi la parinti. Problema sta in felul urmator: in aprilie s-a pronuntat divortul pe cale amiabila.
Apartamentul era cumparat in februarie 2010 prin programul prima casa.
Dupa ce am impartit bunurile prin cota 35% partea mea s-a ajuns si la partajul de comun acord deoarece am stabilit ca ii ramane ei apartamentul.
In actul de partaj deoarece trebuia sa preia creditul bancar am stabilit conform ratelor platite si a cotei parte ca imi revin 15000 de lei (reprezentand 1500 eur jumatate din avansul dat la banca + diferenta de 35% din ratele platite). Tot acolo si tot din cauza preluarii creditului s-a notat ca sulta mi-a fost platita iar verbal m-am inteles cu fosta sa-mi dea cate 700 de lei pe luna pana la inchiderea datoriei.
Anul trecut prin august mi-a cerut amanarea cu o luna a platii deoarece are niste probleme si i-am acordat-o, in decembrie iarasi mi-a cerut amanarea pana in martie deoarece are niste probleme. I-am acordat si aceasta amanare inclusiv cu o scadere la 500 de lei pe luna la reluarea platilordeoarece ar fi ramas insarcinata si ii este greu.
Toate bune si frumose, in 29 martie am sunat-o, nu a raspuns si i-am trimis mesaj s-o intreb de ce nu a depus banii in cont si de aici incepe tambalaul. Cea mai mare parte din discutii s-au purtat pe facebook asa ca exista o dovada scrisa in care se vede ca am fost de buna credinta (pe baza unei expertize se poate constata ca totul e real, am facut si print-screen-uri ca daca imi da block sa nu dispara)
Am primit urmatorul mesaj : "Ti-ai schimbat actele (buletinul si permisul) pe noua ta adresa, unde stai de anul trecut din Ianuaria? Cat timp esti inca pe aceasta adresa( A MEA , dovada stand partajul semnat de tine si creditul de la banca, nu ai dreptul sa fi luat in spatiu pe aceasta adresa fara acordul meu) asa ca vei plati o chirie de 500 de roni pe luna, daca iti convine bine daca nu e problema ta nu a mea, pana acuma sau strans 2000 de roni ( din Decembrie pana in Martie inclusiv). Asa ca te rog sa nu mai insisti cu mesaje sau altceva pana nuti rezolvi cu actele. Plus ca anul trecut ai pus-o pe mama mea sa iti plateasca impozitul pt ca tu nu ai vrut sa iti faci datoria nici macar sa te deplasezi pana la fisc sa iti scoti actele si ce mai trebuia, ai asteptata ca de obicei sa iti rezolve alti treaba ta. Nu e problema mea ca tu ti-ai facut datori sau ce probleme ai, asa cum pe tine nu te intereseaza persoana mea( ce am de plata sau nu) nici pe mine nu ma intereseaza de datoriile tale."

- Cu ce drept imi poate cere chirie doar din cauza ca nu mi-am preschimbat actele? - in afara de o impunere de la fisc si scrisorile de la banca privind creditul nu a venit de anul trecut nimic pe numele meu si i-am spus ca nu o afecteaza cu nimic si nu a afectat-o.
- recunoaste aici ca desi mi-a cerut amanarea platilor din lipsa de bani totusi a adunat 2000 de lei pe care mi-i refuza - pe ce baza as putea sa cer datoria, abuz de incredere sau inselaciune?
- datoria platita ramasa de plata ar fi 10515 lei, pot sa cer pe langa acestia si recuperarea celor 1100 dati la partaj din care sa scada partea de vreo 75 de lei cat a platit impozitul anul trecut? (total ar fi 11540) Partajul trebuia platit integral de ea dar am vrut sa scap odata si stabilisem ca daca platesc eu 1100 ea plateste impozitul ala de 75.
- pe langa toate astea am imprumutat de la parinti 3000 de lei pe care trebuie sa ii dau inapoi pana in iunie si nu am putut face nimic deoarece nu mi-a virat banii. Pot sa cer anumite alte daune materiale sau morale pe langa datorie si plata unei medieri si eventual a procesului si a altor diverse expertize?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mircea256 , utilizator 10:05, 1 Aprilie 2014
Tot acolo si tot din cauza preluarii creditului s-a notat ca sulta mi-a fost platita iar verbal m-am inteles cu fosta sa-mi dea cate 700 de lei pe luna pana la inchiderea datoriei.

cred ca nu sunteti constient ca nu va mai da bani si nici nu ii puteti pretinde..
Cu faptul ca nu v-ati schimbat actele nu e treaba ei su nu are pt ce sa va solicite bani.
Cititi tot va rog, stiu ca am scris destul de mult dar am incercat sa prind cam toate aspectele. Exista conversatii pe care se poate face expertiza si sunt reale cum ca isi recunoaste datoria si mai cere si amanari.
Rezulta din mesaje cat are sa va dea si pt ce ?
Rezulta :) discutiile au avut loc pe sume, de asta spuneam de 10515 lei ramasi din 15000
(15000-1100 la partaj- bani dati pana acuma = 10515)
Am mai gasit pe langa conversatiile de pe facebook si mailurile in care scrie clar ce si cum si ce rate se obliga sa imi plateasca, aici e doar un exemplu:

"Cand se va semna partajul iti voi vira in cont ( la partaj trebuie sa aduci nr de cont in care voi vira bani) si bani (in momentul de fata am deja 2800, iar dupa data de 5 voi avea 3500).Pt ca eu trebuie sa am dovada ca ti-am dat bani, daca vrei dupa partaj vi cu mine si virez bani cu tine de fata.
Si ramane cum am stabilit 700 pe luna (data de plata 5-8 a luni ,alegi tu ziua dar trebuie sa ti cont ca daca 5 pica sambata sau duminica nu vor intra decat luni) pana se achita suma de 15000 lei.
Restu nu stiu ce mai trebuie sa stabilim."

In concluzie revenind la subiectul principal si intrebarile de acolo, cam ce sanse credeti ca am?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit restant roxana_b roxana_b Buna ziua, Acum 3 ani, cand inca eram casatorita, am facut un credit pt nevoi personale, fara garantii si fara giranti, pe numele meu, iar fostul sot a ... (vezi toată discuția)
Partaj elenusht elenusht Am nevoie de un sfat de la dumneavoastra. Am divortat la tribunal, divortul s-a desfacut din vina exclusiva a sotului. Am incercat sa avem o mediere asupra ... (vezi toată discuția)
Sulta brokenangel brokenangel Buna ziua , sunt aproape de finalizarea partajului inceput in 2013 .. Partajam un apartament de 3 camere evaluat la 45.900€ si care este luat prin prima ... (vezi toată discuția)