avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Proces pentru scoala (tema)
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Proces pentru scoala (tema)

Buna ziua! Sunt in clasa a 10 si nu prea sunt informata in acest domeniu. Am o tema la dirigentie ce consta intr-un caz juridic, unde toata clasa trebuie sa faca ceva, adica avem si judecator, procuror etc, ca la carte. Unde as putea sa gasesc ce zice fiecare membru? Cum incepe judecatoru etc. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: mirumxx , utilizator 22:20, 5 Aprilie 2014
1. Te gandesti la un caz .
2. Stabilesti sarcinile : Judecator , procuror , anchetator, avocat, parte vatamata si inculpat .
3. In functie de fapta judecata , construiesti acuzarea, apararea , judecata , declaratiile inculpatului si ale partii vatamate.

Succes
Am stabilit toate astea deja, ma refer la ce anume, concret spune fiecare, in special judecatorul, procurorul(de exemplu "Incepe sedinta de judecata..." Aveti idee unde as putea gasi un proces complet? Multumesc frumos
Ca la procesul literar. Pentru dirigentie, poti imagina un caz de incalcare a regulamentului scolar. Asculti partile (acuzarea si faptuitorul), martorii, expertii, dai cuvantul fiecaruia, pui intrebari, iar la sfarsit dai verdictul: (vinovat, nevinovat) si satbilesti sanctiunea.
Pentru invinuitul vostru, stabileste si un avocat care sa pledeze pentru nevinovatie si pentru clementa, ca o fi la prima abatere, ca nu si-a dorit rezultatul faptei, ca n-a luat in considerare toate circumstantele fiind imatur s.a.m.d.
Un tipizat de proces nu o sa gasiti pe internet .
Daca ne spuneti ce rol doriti sa aveti dvs , va vom putea da infprmatii cat mai exacte. De asemenea, trebuie stabilit de la inceput care este obiectul litigiului si din ce domeniu face parte , civil sau penal.
Multumesc tuturor, doamna diriginta doreste sa fie penal..anume viol, pedofilie si violenta fizica, eu am rolul de avocat al acuzarii, dar facem impreuna tot preocesul la clasa, nu prea stiu ce zice judecatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces literar - avocatul acuzarii lui ion Florina347 Florina347 Salut! Sunt in clasa a 10-a,iar pentru scoala avem de facut un proces literar pe baza romanului Ion de Liviu Rebreanu.Am vazut ca a fost postate 2 intrebari de ... (vezi toată discuția)
Procesul lui ion rolul de judecator ana-mariacecilia ana-mariacecilia Buna! Sunt in clasa a X-a,iar pentru scoala avem de facut un proces literar pe baza romanului Ion de Liviu Rebreanu.Eu joc rolul judecatorului si nu prea stiu ... (vezi toată discuția)
Proces - tema la limba romana ContSters270139 ContSters270139 Sunt in clasa aXa si fac la scoala un proces literar pentru romanul ion de Liviu Rebreanu in care eu sunt acuzatu\\" ion\\" .Si se presupune ca eu trebuie sa ... (vezi toată discuția)